Tarım ve Orman Bakanlığı: Yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt dışında tarım için arazi kiralandığı iddiaları hakkında açıklama yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu değildir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde gündemde yurt dışında tarım için arazi kiralandığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İddiaların yalanlandığı açıklamada "Türkiye’nin yurt dışında özel sektör aracılığıyla gerçekleştirilmesi planlanan tarımsal yatırımlarına ilişkin vizyonuyla ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Yurt dışında tarımsal yatırım yapmak konusunda Türk şirketleri, yani özel sektör nihai karar verici olacaktır. Bakanlık olarak görevimiz, yatırımcı firmalarımıza yatırım yapılacak ülke ortamı hakkında bilgi vermek ve yatırımcıların haklarını koruyacak şekilde hukuki bir zemin oluşturmaktır" denildi.

Bakanlığın görevinin yatırımcılara yabancı ülkelerdeki tarımsal yatırım imkanları hakkında bilgi vermek olduğu belirtilen açıklamada, "Ayrıca yatırımcılarımızın haklarını koruyacak şekilde hukuki bir zemin oluşturmaktır. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yurt dışında arazi kiralanması söz konusu da değildir. Bakanlık olarak pandemi süreci başta olmak üzere alın terini büyük emeklerle toprağa dökerek insanımızın karnını doyuran çiftçilerimizin her zaman yanında olduk, sonuna kadar da yanlarında olacağımızı saygılarımızla kamuoyuna duyururuz" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)