Taşeron işçiden KHK protestosu

DİSK üyesi işçiler, kamuda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması ile ilgili düzenlemenin KHK'yla yapılmasını Şişli Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. İşçiler 'kadro meselesi Meclis'ten kaçırılıyor' dedi.

Abone ol

DUVAR - Şişli Belediyesi önünde toplanan DİSK üyesi işçiler, kamuda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması ile ilgili düzenlemenin KHK ile değil, meclisten geçirilerek yapılmasını istedi. İşçiler “Kamu istihdamı KHK ile düzenlenemez” “Taşeron kaldırılsın, koşulsuz, ayrımsız kadro” yazılı pankart açtı.

'KADRO BELEDİYE ÇALIŞANLARININ DA HAKKIDIR'

DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan “Hükümetin açıklaması, 850 bin taşeron işçisinin kadro talebinin bir düzenlemeyle sona erdirileceği yönündeydi. Bu açıklamalar yapılmadan önce sendikalarla görüşme olmadı. Belediye işçilerinin kadro beklentisi de bu şekilde boşa çıktı. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Kadro belediyede çalışan taşeron ve şirket işçilerinin hakkıdır.” dedi.

'TAŞERON DÜZENLEMESİ MECLİSTEN VE SENDİKALARDAN KAÇIRILIYOR'

Taşeron düzenlemesinin Meclis'ten kaçırıldığını belirten Çalışkan “Kadronun kanun hükmünde kararnameyle yapılacağı söylendi. Sendikalardan kaçıracaksınız, taşeron işçilerin temsilcilerinden kaçıracaksınız şimdi de Meclis'ten kaçıracaksınız biz bunu kabul etmiyoruz. Bu muhataplarıyla tartışılmalı dedik. Komisyonlar kurulmalı dedik. Taşeron işçilerin hakkı taşeronlarla taşeron işçilerin temsilcileriyle tartışılmalı öyle bir yol izlenmeli dedik. Taşeronlara kadro meselesi sendikalardan kaçıldı, şimdi de haklın iradesi olan Meclis'ten kaçırılmaya çalışılıyor” dedi. (DHA)