TASS: Türkiye S-400'leri Amerikan uçaklarıyla test etti

Türkiye'nin ABD'yle kriz yaratan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini Amerikan yapımı savaş uçaklarıyla test ettiği iddiasına bir Türk savunma kaynağından teyit geldi. Rus haber ajansı TASS'a konuşan kaynak, S-400'lerin Kasım 2019'da F-16 savaş uçaklarıyla test edildiğini söyledi. 

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini Amerikan savaş uçaklarıyla test ettiğine dair Fighter Jets World (Savaş Uçakları Dünyası) sitesi tarafından ortaya atılan iddiaya, bir Türk savunma kaynağından teyit geldi. Rus ajansı TASS'a konuşan kaynak "Evet, bu tür testler gerçekten de geçtiğimiz kasım ayında yapıldı" dedi.

CNN Türk kanalı 25 Kasım 2019 tarihli haberinde, aralarında F-16 savaş uçaklarının da bulunduğu savaş uçaklarının S-400'leri test etmek için Ankara yakınlarında havalandığını duyurmuştu. Türkiye'nin bu tarihte, hava savunma sistemleriyle savaş uçakları arasındaki iletişimi test ettiği belirtilmişti.

Türkiye'nin bir NATO üyesi olarak Eylül 2017'de Rusya'yla yaptığı 2.5 milyar dolarlık S-400 anlaşması, ABD'yle arasındaki en kritik sorunlardan biri. (DIŞ HABERLER)