Tayland'da muhafazakar partiden seçim öncesi 'seks oyuncağı' vaadi

Tayland'daki Demokrat Parti yetkilisi Thanadirek, hükümetin seks oyuncakları ticaretine izin vermeyerek ithalata vergi koyma fırsatını kaçırdığını söyledi. 

Abone ol

DUVAR - Tayland'ın en eski partisi muhafazakar Demokrat Parti, seçim kampanyasında seks oyuncaklarını yasallaştırma vaadinde bulundu. Seçim anketlerinde geride kalan parti, 14 Mayıs'ta düzenlenecek genel seçimler öncesinde 'vergi avantajlarına' vurgu yaparak seks oyuncaklarına izin verileceğini duyurdu. 

Euronews haber sitesinin aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Demokrat Parti yönetiminden Ratchada Thanadirek, hükümetin seks oyuncakları ticaretine izin vermeyerek ithalata vergi koyma fırsatını kaçırdığını söyledi. Thanadirek, "Seks oyuncakları faydalı çünkü seks işçiliğinin, libido dengesizliği nedeniyle boşanmaların ve seksle ilgili suçların azalmasına yardımcı olabilir" açıklamasında bulundu.

'EROTİK UYARICILAR, KAMU MALİYESİNİ DE UYARACAK'

Partinin açıklamasında ayrıca erotik uyarıcıların yasallaşmasının ithal edilen cihazlardan alınacak vergiler sayesinde kamu maliyesini de 'uyaracağı' belirtildi. Mevcut durumda ithal edilen cihazların kalitesi üzerinde herhangi bir kontrol olmadığını kaydeden Thanadirek, bazılarının kısa devre riski taşıdığını ve bunun da güvenlik sorunları yarattığını söyledi. Thanadirek, bazı çevrelerce 'ahlak dışı' olarak görülmelerine rağmen seks oyuncaklarının ülkeye yurt dışından yasa dışı yollarla girmeye devam ettiğini aktardı.

VİBRATÖR VE SEKS OYUNCAKLARININ SATIŞI YASAL DEĞİL

Tayland'da vibratör ve diğer seks oyuncaklarının satışı yasal değil. Ülkenin kanunları, bu yasağa uymayanlar için 3 yıla kadar hapis cezası ve bin 800 dolara kadar para cezası öngörüyor. Fakat bu ürünler, ülkede 'yasa dışı' olarak satılmaya devam ediyor.

Ülkenin en eski partisi Demokrat Parti daha önce dört başbakan çıkardı; fakat 2019 seçimlerinde başarısız oldular. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi anketler Demokrat Parti'nin oy kaybetmeye devam ettiğine işaret ediyor. 

Parti 2022'nin nisan ayında, 14 kadının eski lideri ve milletvekili Prinn Panitchpakdi hakkında resmi olarak şikayette bulunduğu bir 'seks skandalıyla' gündeme gelmişti. Panitchpakdi iddiaları reddederken dava henüz sonuçlanmadı. (DIŞ HABERLER)