TBB’den Adalet Bakanlığı’na çağrı: Görev almaya hazırız

TBB, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak şüpheli ve kusur durumlarının tespiti ve etkin bir soruşturma süreci için gönüllü olarak görev almaya hazır olduklarını duyurdu.

Abone ol

ANKARA- Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 342'ye, yaralıların sayısı da 74 bin 242'ye yükseldi. Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı’na çağrı yaparak, “Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak ve cezasızlıkla mücadele etmek devletin asli görevidir” dedi.

‘HIZLI HAREKET ETME İHTİYACI OLDUĞU AÇIKTIR’

Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlamadan, yok olma riski bulunan delillerinin yapılmasının zaruri olduğunu belirtilen TBB açıklamasında” Binlerce binanın yıkıldığı bir felakette delil tespitinin yapılırken aynı zamanda depremzedelerin yeni evlerine bir an evvel kavuşabilmeleri için hızlı hareket etme ihtiyacı olduğu açıktır” ifadelerine yer verildi.

‘GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREV ALMAYA HAZIRIZ’

Etkin soruşturma yürütülmesi sürecinde gönüllü olarak görev almaya hazır olduklarını duyuran TBB’nin açıklamasında “İleride yapılacak hukuki başvurularda şüphelilerin ve kusur durumlarının tespiti için, gönüllü avukatlar ve mühendislerden oluşan uzman heyetler tarafından delil tespitinin enkaz kaldırma çalışmalarından önce, hemen şimdi yapılması zorunludur. Etkin bir soruşturma yürütülebilmesi için binlerce meslektaşımızla birlikte gönüllü olarak görev almaya hazırız” denildi.