TBMM 23 Nisan'da özel gündemle toplanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de tören düzenlenecek. Genel Kurulu özel gündemle toplanacak. Meclis'te mesai salı günü başlayacak.

Abone ol

DUVAR - Bu hafta, açılışının 101'inci yıldönümünü kutlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemi belli oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de çeşitli programlar düzenlenecek. 23 Nisan Cuma günü sabah Meclis yerleşkesinde bulunan Atatürk Anıtı'nda tören düzenlenecek ve TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan'da özel gündemle toplanacak.

SALI GÜNÜ MESAİ BAŞLIYOR

Meclis Genel Kurulu'nun 20 Nisan Salı günü haftalık mesaisine başlaması planlanıyor. Genel Kurulda, Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Teklife göre, birçok teknik iş lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarınca yerine getirilecek. Lisanslı harita ve kadastro mühendislerinin çalışma alanı genişletilecek, lisans belgesi almak için gerekli olan 5 yıl deneyim şartı, 10 yıla çıkarılacak, belge sahibi olabilmenin özel şartlarından olan sınav şartı kaldırılacak.

İKİ KOMİSYON

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bu hafta Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş ile akademisyenleri dinleyecek.

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleyle ilgili düzenlemeler içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de komisyonda ele alınacak. (AA)