TBMM: Davetiyeyi evvelden gönderdik CHP: Az evvel geldi!

CHP ve TBMM Başkanlığı arasında 15 Temmuz polemiği yaşanıyor. TBMM'nin açıklamasına yanıt Tekin Bingöl'den geldi.

Abone ol

DUVAR - CHP'nin Meclis'teki 15 Temmuz anmalarında kendilerine söz verilmediğini açıklamasına TBMM'den 'davetiye evvelce gönderildi' yanıtı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl bugün yaptığı basın toplantısında 'az evvel öğrendim, sekreterliğe bir davetiye gelmiş' dedi.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, Meclis'teki 15 Temmuz anma töreninde kendilerine söz hakkı verilmediği ve TBMM'yi bölmeye kimsenin hakkının bulunmadığı yönündeki açıklamalarına ilişkin açıklama yaptı. Anma etkinlikleri için programın önceden kesinleştiği, protokol listesinde yer alan herkese davetiyelerinin daha önce gönderildiği belirtilen açıklamada, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü TBMM’de düzenlenecek anma etkinlikleri için program daha önce kesinleştiğinden, mutat protokol listesinde yer alan tüm zevata davetiyeleri evvelce gönderilmiştir. Etkinliklerin 15 Temmuz 2017 gecesi düzenlenecek ve milletimize açık olan bölümüne ilişkin program, siyasi parti grup başkanlıklarına ve milletvekillerimize bilahare iletilmiştir" denildi.

BİNGÖL: SEKRETERLİĞE AZ EVVEL GELMİŞ

Bugün düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise kendilerine sadece 15 Temmuz günü saat 13.00'te düzenlenecek özel oturum için davet geldiğini belirterek, "Az evvel sekreterliğimize bir davet daha gelmiş, orada da Grup Başkanvekillerinin konuşma yapabileceği belirtilmiş" diyerek kendilerinden gelen tepkiden sonra gelen bu davetin ikna edici olmadığını söyledi.