TBMM iletişim giderlerine 1.2 milyonluk fatura düzenlemesi

TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin iletişim harcamalarının sınırsız olarak karşılanması uygulamasına sınırlama getiriliyor. CHP'li üye Elif Doğan'ın 1.2 milyon liralık harcamasına gönderme yapan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, divan üyeleri için de düzenleme yapılacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan'ın yıllık haberleşme giderinin 1.2 milyon lirayı bulması üzerine başlayan tartışmaya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın katıldı. Aydın, divan üyelerinin haberleşme giderleri için düzenleme yapıldığını söyleyerek, "Meclis idari personeli bu konuyla ilgili hazırlık yapıyor. Makuliyeti aşmamak lazım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Doğan'ın harcamasının kabul edilebilir seviyenin üstünde olduğunu belirterek, "Kendisi de kendisine yakışan bir değerlendirme yapacaktır. Belki bir miktar ödeme yapabilir, bilemiyorum. Ama burada bir art niyet yok, rakamı bilseydi herhalde tedbirli olurdu" açıklamasında buundu.

Aydın, beraberinde AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ile Vali Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti.

(HABER MERKEZİ)