TBMM’de 5 komisyon başkanı değişti

TBMM’deki 18 ihtisas komisyonunun 5’inin başkanı değişti. Eski bakanlar Akif Çağatay Kılıç Dışişleri Komisyonu, Recep Akdağ Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Efkan Ala Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu başkanlığına seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına Fatma Aksal getirildi.

Abone ol

ANKARA - Meclis’in 27'nci Yasama Dönemi, ikinci devre Başkanlık, Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin ardından Meclis İhtisas Komisyonlarının üyeleri de yeniden belirlendi.

Meclis’teki 18 ihtisas komisyonu belirlenen yeni üyelerle toplanarak komisyondaki görev dağılımı için seçim yaptı. 13 komisyon başkanı yeniden seçilirken 5 ihtisas komisyonunun başkanı değişti.

3 ESKİ BAKAN KOMİSYON BAŞKANI OLDU

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır’ın Birleşmiş Milletler 75'inci Genel Kurulu Başkanlığı görevi için Dışişleri Komisyonu Başkanlığından ayrılması dolayısıyla yerine eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç seçildi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu başkanı oldu. Eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu başkanlığına getirildi.

KEFEK BAŞKANI DEĞİŞTİ

Bünyesinde “İstanbul Sözleşmesi’nin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyon” bulunan Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı da değişti.

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara "9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi?” diye tepki gösteren Komisyon Başkanı Canan Kalsın başka bir komisyonda görev alırken Kalsın’ın yerine KEFEK Başkanlığına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal getirildi.

Adalet Komisyonu başkanlığına da AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç seçildi. (DUVAR)

AK Partili Kalsın'dan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: 9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi?

İstanbul Sözleşmesi tartışması: KEFEK Başkanı değişiyor