TDV’den Demokrasi Şurası: Türkiye’nin karnesini çıkaracağız

Türk Demokrasi Vakfı, 17 Aralık’ta ‘Demokrasi Şurası’ gerçekleştirecek. Siyasi parti genel başkanlarının da davet edildiği toplantıda, Türkiye’nin demokrasi karnesinin çıkarılması amaçlanıyor.

Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- 1987 yılından bu yana varlığını sürdüren Türk Demokrasi Vakfı (TDV), 17 Aralık’ta İstanbul’da “Demokrasi Şurası” adıyla toplantı gerçekleştirecek. Toplantı siyasi parti genel başkanları, siyasetçiler, hukukçular, akademisyenler ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek.

SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINA DA DAVET GİTTİ

Toplantının açılış konuşması Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun ve İstanbul Temsilcisi Gözde Dizdar tarafından yapılacak. Programda ayrıca davet edilen siyasi parti genel başkanlarının da konuşma yapması bekleniyor.

Türkiye’nin bir yıllık “demokrasi muhasebesini” yapmayı amaçlayan TDV’nın toplantısı üç oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturum “Hukuk Devletini Yeniden Düşünmek: Kuvvetler Ayrılığı ve Denge Denetim Mekanizmaları” başlığında yapılacak. İlk oturumda Meclis eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Avukat Mehmet Gün ve Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı konuşmacı olarak yer alacak.

Toplantının ikinci oturumu “Hukuk Devleti Ekonomi İlişkisi: Özgürlük, Ekmeği Nasıl Büyütür?” başlığında yapılacak. Oturumda SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. Güven Sak ve Prof. Dr. Işın Çelebi konuşmalar yapacak. Şuranın üçüncü oturumunda ise konuşmalar “Çok Sesli Türkiye: Düşünce ve İfade Özgürlüğü” başlığında şekillenecek. Konuşmacı olarak ise Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve gazeteci Taha Akyol yer alacak.

‘TÜRKİYE’NİN BİR YILLIK DEMOKRASİ KARNESİNİ ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ’

Siyasi parti genel başkanlarına toplantı için davet gittiğini ve geri dönüş beklediklerini belirten TDV Başkanı Salih Uzun, gerçekleştirecekleri toplantının içeriğini anlattı. Her yıl aralık ayında toplantı gerçekleştireceklerini ve süreklilik oluşturacaklarını belirten Uzun, “Türkiye’nin bir yıllık demokrasi karnesini çıkarmayı ve genel bir demokratik tartışma zemini oluşturmayı amaçlıyoruz. Sağlıklı bir zemin oluşturma hedefimiz var. Bir süre sonra periyodik olarak veriler paylaşacağız. Arkadaşlarımızla çalışmaya başladık. Farklı başlıklarda kendi demokrasi endeksimizi çıkarmayı planlıyoruz” dedi.