TEİS: Kanser ilacı piyasada, SGK bedelini ödemiyor

Kanser ilaçları Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilmeye başlandığı. Ancak ilaçların SGK tarafından bedelinin ödenmediği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Piyasada bulunmayan meme kanseri ilacının Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilmeye başlandığı, ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bedelinin ödenmediği belirtildi. Hastaların ilaca ulaşamamasına tepki gösteren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Eczacı Nurten Saydan, "Geri ödeme kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu, ödeme listesinde ilacın 30 tablet ve 250 tabletlik formları bulunmakta olup, 60 tableti listede olmadığı için SGK tarafından bu ilacın bedeli ödenmemektedir" dedi.

TEİS Başkanı Nurten Saydan, bu durumun eczanelernden değil, ilacın sosyal güvenlik kurumunun ödeme listesinde olmamasından kaynaklandığını belirtti.

'HASTALAR İLAÇLARA ÜCRET ÖDEMEK ZORUNDA'

Konuyla ilgili açıklama yapan Saydan, "Firma tarafından, ecza depolarına gönderilen ilaç eczanelerimize kısıtlı miktarda verilmeye başlanmıştır ve ilacın fiyatı 29,16 lira olarak belirlenmiştir. Ancak; geri ödeme kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu “ödeme listesinde" ilacın 30 tablet ve 250 tabletlik formları bulunmakta olup 60 tableti listede olmadığı için SGK tarafından bu ilacın bedeli ödenmemektedir. Eczane eczacılarının sendikası TEİS olarak; ilaca ihtiyacı olan hasta vatandaşlarımıza eczanelerimize reçeteleri ile geldikleri zaman, ilaçlarına ancak ücret ödeyerek ulaşabileceklerini belirtmek istiyoruz. Bu durum; eczanelerimizden değil, ilacın sosyal güvenlik kurumunun ödeme listesinde olmamasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.