Tekin: Öğretmen atamaları için açıklama Kabine toplantısından sonra

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin açıklamanın kabine toplantısının ardından yapılacağını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündemde olan öğretmen atamalarına ilişkin açıklamanın kabine toplantısının ardından yapılacağını açıkladı.

Yusuf Tekin, "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandıktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın nihai kanaatini aldıktan sonra açıklamasını yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, katıldığı A Haber canlı yayınında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni müfredat taslağına neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin soru üzerine Tekin, programların belirli aralıklarla revize edilmesinin elzem bir durum olduğunu, teknolojik gelişmelerin ve dünyadaki değişmelerin sürekli programların içerisine konması gerektiğini savundu.

Tekin, haziran ayından beri Türkiye genelinde öğretmenlerle birçok kez sohbet ettiğini ifade ederek, kendisine mevcut programların sağlıklı ve verimli bir şekilde öğrencilere aksettirilebilmesi için haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiğini söylediklerini ancak mevcut programda bunun mümkün olmadığını belirtti.

Bu kapsamda bakanlığın genel müdürlüklerinin programları revize etmeye her zaman hazır olduğunu söyleyen Tekin, 'öğretmenlerin taleplerini de dikkate alarak yeni müfredat taslağında konularda seyreltme gerekliliğinin ortaya çıktığını' anlattı.

Yeni müfredat taslağı resmileştiğinde ders kitaplarının yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceğini söyleyen Tekin, 'süreci hızlı bir şekilde ilerleteceklerini' kaydetti.

İNTEGRAL SAVUNMASI: ÖRNEKLERİNE DE BAKTIK

Bakan Tekin, yeni müfredat taslağında integral konusunun olmamasına ilişkin soru üzerine, bunun tamamen akademik, bilimsel bir altyapı olduğunu savundu.

Öğretmen ve akademisyenlerin çalışmaları sonucu hangi konunun çıkartılıp çıkartılmayacağına karar verildiğini öne süren Tekin, şöyle konuştu:

"Kararlarını verdiler ve biz örneklerine de baktık. İntegral dahil birçok konuyla ilgili olarak açıklamaları okuduk. Nihayetinde bilimsel usullere göre çalışmış ve değerlendirmelerini yapmışlar. 'Programların seyreltilmesi gerekir' tezini başta koyduğumuz zaman ki bunu özellikle söyleyeyim OECD ülkeleri PISA, TIMS gibi sınavlarla karşılaştırırken bizim sınav skorlarımız üzerinden değerlendirme yapıyor. Bizim çocuklarımızın muhatap olduğu içerikler üzerinden değerlendirme yapmıyor. Biz neredeyse rekabet ettiğimiz bu ülkelerdeki çocukların aldığı kazanım ya da öğrenme çıktısının iki katı kadar çocuğumuza yük yüklüyoruz. Dolayısıyla neler gerektiyse bizim programımızda onlar kaldı, diğerleri çıkartıldı. İntegral de bu konulardan bir tanesi."

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ne kadar öğretmen atanacağına ilişkin soru üzerine, "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandıktan sonra, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın nihai kanaatini aldıktan sonra da açıklamasını yapacağız" diye konuştu.

130'a yakın farklı branşta atama yaptıklarını söyleyen Tekin, 'branşlardaki atamaların adil bir biçimde yapılması için' otomatik yazılım geliştirdiklerini belirterek Tekin, "Hiçbir endişeleri olmasın. Tamamen objektif, eşit, adil bir biçimde branş dağılımını tanımlayacağız. Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımını açıklayıp süreci başlatacağız" dedi. 

(HABER MERKEZİ)