Tekne kazasında ölen Ali Bahar’dan sonra ATSO’da başkan belli oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ın ani ölümü sonrası boş kalan başkanlık koltuğuna geçecek isim netleşti. Yönetimin bugün yaptığı oylama sonucu yeni başkan Yusuf Hacısüleyman oldu.

Abone ol

ANTALYA - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar’ın 19 Temmuz’da Kemer açıklarında geçirdiği tekne kazasında ağır yaralanarak yaşamını yitirmesinin ardından bugün toplanan ATSO Yönetim Kurulu, yeni başkanı belirledi. İş dünyasını üzen olaydan sonra ATSO başkanlığına, 2013 yılından beri başkan yardımcısı olarak görev yapan Yusuf Hacısüleyman seçildi. Başkan yardımcılığına Hasan Pakalın getirilirken, yedek listeden Behçet Ülker de yönetim kurulu üyesi oldu.

Tekne kazasında hayatını kaybeden ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar

BAHAR, EKİM 2022’DEN BERİ BAŞKANDI 

Ali Bahar’ın 2022’nin Ekim ayında yapılan seçimlerinde önceki başkan Davut Çetin’le yarışarak başkanlık koltuğuna oturduğu ATSO’da, Bahar’ın 55 yaşında ani ölümünün ardından 20 Temmuz’da cenaze töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri, Ali Bahar’ın ailesi ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldığı törenin ardından yönetim kurulu bugün, ATSO’ya yeniden başkan seçmek için toplandı.

Ali Bahar için Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda cenaze töreni düzenlendi.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM KONUŞULDU

Boğaçhan Göksu ve Yusuf Hacısüleyman’ın başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü, Hakan Pakalın, Murat Totoş, Hüseyin Sarı, Hatice Öz, Mehmet Dikmen, Ahmet Kasapoğlu, Ali Özgür Karaöz, Mustafa Yayla ve Mehmet Dikmen’den oluşan ATSO Yönetim Kurulu yeni başkanı belirledi.

Toplantıdan önce başkan yardımcıları Boğaçhan Göksu ile Yusuf Hacısüleyman’ın adının geçtiği başkanlık görevine getirilen isim, Yusuf Hacısüleyman oldu. Yedek listeden gelen Behçet Ülker ile birlikte yönetim kurulu tekrar 11 kişiye tamamlandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu içerisinde yapılan bu yeni görevlendirme ile ilgili resmi açıklama kısa süre içerisinde yapılacak.

Yeni ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman

YUSUF HACISÜLEYMAN KİMDİR?

1961 yılında İzmir’de doğan Yusuf Hacısüleyman, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Ana Bilim Dalı’ndan mezunu olup, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi’nde İktisadi Coğrafya ve Turizm Araştırma Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1994-1996 tarihlerinde Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı, 2013-2016 tarihlerinde ise Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı olarak görev yapan Hacısüleyman, 2011 yılından beri Alman Turizm ve Kalkınma Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda Ayset A.Ş. Hotel Management & Consulting şirketinin de yönetim kurulu başkanı olan Hacısüleyman, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Antalya Tanıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de 2013 yılından beri sürdürüyor.