Tekstil atölyesinde meslek öğrenip giyim ihtiyaçlarını karşılıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurduğu tekstil atölyeleri ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de giyim ihtiyaçlarını karşılıyor.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın Yaşam Merkezlerindeki tekstil atölyelerine katılım sağlayan kadınlar, hem meslek öğreniyorlar hem de alım gücünün giderek düşmesi nedeniyle daha ucuza aldıkları kumaşlarla giyim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Giyim Teknolojisi ve Görsel Sanatlar Uzmanı Kadriye Çinko, iki dönemdir tekstil atölyesinde kadınlara makinede dikiş dikmeyi öğretiyor. Ekonomik koşullardan dolayı kadınların atölyeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çinko, çok istekli ve yetenekli olan kadınlar direkt pratik çalışmaya geçerek dikiş dikmeye başladığını aktardı. Çinko, “Atölyeye gelen kadınlar, şort, atlet, badi, pantolon, etek, pijama takımları gibi çeşit çeşit dikişler yapıyor. Bazı kursiyerler meslek edinmek için geliyor. Tekstil fabrikalarında çalışmaya başlayan kursiyerler oldu. Atölyenin genişletilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kursiyer Mihriban Işık, ilk defa bir atölyeye katıldığını aktardı. Evde her gün aynı işleri yapmaktansa atölyeye gelerek yeni bir şeyler öğrendiğini dile getiren Işık, “Hayalim kendimi geliştirerek ileride kendi dikiş atölyemi kurabilmek. Atölyede sadece meslek öğrenmedim yeni arkadaşlarım da oldu. Sorunlarımızdan uzak keyifli vakit geçiriyorum” şeklinde konuştu.