Televizyonda ‘propaganda’: MİT dizisi çekecekler

'Propaganda' yapan yerli diziler arasında bir yenisi daha ekleniyor. Show TV, Millî İstihbarat Teşkilatı'nı odağına alan "Sipahi" adlı diziyi izleyicilerle buluşturacak. 

Abone ol

DUVAR - Millî İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) odağına alan yeni bir televizyon dizisi daha çekilecek. Show TV'de yayınlanması planlanan "Sipahi" adlı yeni dizide, MİT'in yetiştirdiği bir ajanın ve istihbarat üyelerinin gerçekleştirdiği operasyonlar ele alınacak.

Senaryosunu Ali Doğançay'ın yazdığı, yönetmenliğini ise Hakan İnan'ın üstlendiği diziden ilk görüntüler yayınlandı. "Sipahi"nin oyuncu kadrosunda; Kaan Yıldırım, Sinan Tuzcu, Başak Gümülcinelioğlu, Erkan Bektaş, Nurettin Sönmez, Çağdaş Onur Öztürk, Serhat Nalbantoğlu, Emre Bulut, Gözde Okur, Elit Andaç Çam, Zeynep Oymak, Berrin Arısoy, İsmail Düvenci ve Selçuk Borak gibi isimler yer alıyor.

"Sipahi", TRT'de yayınlanan "Teşkilat" isimli 'istihbarat' dizisi ile de benzerlikler taşıyor. "Teşkilat", siyah transporterlı insan kaçırma sahneleri, AK Parti’nin Suriye politikasını eleştirenlere verilen ‘yanıtlar’, Gürkan Uygun'un canlandırdığı ve uluslararası komplo ağının temsilcisi olarak gösterilen 'Yıldırım' karakterine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Geliyor gelmekte olan" ifadelerinin söyletilmesi gibi sahnelerle gündeme gelmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)