Temel Karamollaoğlu: 50 değil 150 lira olsa yine 300 bin imza toplayacağız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına imza için noter ücreti istenmesini eleştirdi. "Böyle bir gücünüz yoksa çıkmayın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Karamollaoğlu, "Seçmekte, seçilmekte bir haktır. Bunun için vatandaştan noter masrafı alınmamalı, o da güya bize laf çakıştırarak 'Böyle bir gücünüz yoksa çıkmayın' diyor. Biz gücümüz olmadığından dolayı değil, Allah'ın izniyle, kırk takla atsanız, 50 lira değil 150 lira olsa yine 300 bin imza toplayacağız" şeklinde konuştu.

Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Fatih İlçesi 6'ncı Olağan Kongresine katıldı. Kongrede konuşma yapan Karamollaoğlu, sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeyi eleştirdi.

Karamollaoğlu, “15-16 Temmuz kalkışmasında bir takım sivilleri o günkü hareketlerinden koruyacaklarını söylediler. Ama toplumda bir endişe doğdu. Öyle bir cümle kurulmuş ki, bu cümleden sade geçmiş 15 Temmuz değil ileride de birileri faydalanarak başka şeylere kalkışabilir. Bu bir tereddüt doğurdu. Bu usul ve metot Avrupa'da da yok ki. Bu usul sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerde var" dedi.

'DEVLET ADALETİN VE HAKKIN ÜZERİNE İNŞA EDİLİR'

Şifreli haberleşme programı ByLock'un binlerce kişinin telefonuna, haberleri olmadan yüklendiğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Hak yerini buldu ama haksız yere yatanın çektiği sıkıntıların karşılığını siz nasıl ödeyeceksiniz? Hiç umurlarında değil, 'bir yerde yanlışlık yaparız sonra düzeltiriz' diyor. Devlet böyle çalışmaz, devlet adaletin ve hakkın üzerine inşa edilir. Burada bir masum insanın ceza görmesi, bütün insanlığın ceza görmesi gibidir" diye konuştu.

'BEN 'İSTANBUL'A İHANET ETTİK' DİYEMEZDİM'

AK Parti'nin itirazlara kabul etmediğini söyleyen Karamollaoğlu, "Bunu ancak kendileri görecek ve söyleyecekler o zaman ancak kabul ediyorlar. 'İstanbul'a ihanet ettik' ben diyemezdim ama sonunda kendisi dedi. İhanet çok büyük bir laf. 1994 yılından beri İstanbul sizin elinizde sanki dün başladı bugün bitti. O başlangıçta bu ihanet yoktu sonradan geldi niye, rant aldı başını gidiyor" dedi.

'SEÇİLMEK BİR HAKTIR, ÜCRET ALINAMAZ'

Temel Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar için aranan 100 bin imza için noter masrafının haksızlık olduğuna belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Böyle bir gücünüz yoksa çıkmayın" sözlerine yanıt veren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bir hak kullanılması için noter tasdiki ve ücret isterseniz bu haksızlık olur. Seçmekte, seçilmekte bir haktır. Bir kişi oy vermeye gittiği zaman 'Koy şuraya on lira sonra oyunu atarsın' deniyor mu? Çünkü bu bir hak ve vazife bunun için ücret alınmaz. Bir adam, bir aday gösterecekse sen hangi hakla 'para ver' diyeceksin? Bunun için vatandaştan noter masrafı alınmamalı, o da güya bize laf çakıştırarak 'Böyle bir gücünüz yoksa çıkmayın' diyor. Biz gücümüz olmadığından dolayı değil, Allah'ın izniyle kırk takla atsanız 50 lira değil 150 lira olsa yine 300 bin imza toplayacağız. Bu bizim davamız." (İSTANBUL/DHA)