Temelli: Öcalan ve HDP açıklamaları arasında açı farkı yoktur

HDP'nin kutuplaşmalara karşı tarafsızlığını koruduğunu ifade eden Eş Genel Başkan Temelli, "Korumaya da devam edeceğiz. Öcalan ve HDP açıklamaları arasında açı farkı yoktur" dedi. "23 Haziran'da AK Parti-MHP bloğuna karşı gücümüzü göstereceğiz" mesajı da veren Temelli, Abdullah Öcalan ile herkesin görüşebilmesi gerektiğini de söyledi.

Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 23 Haziran'daki İstanbul seçimlerine ilişkin tavırlarını "Demokrasinin önünde duran AKP-MHP bloğuna karşı gücümüzü göstereceğiz" sözleriyle özetledi ve Abdullah Öcalan ile HDP'nin açıklamaları arasında 'açı farkı' olmadığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleri kapsamında üyesi olduğu Öğretim Üyeleri Derneği’ni ziyaret eden Temelli, Türkiye'de tüm sorunların kavşağında Kürt sorununun durduğunu ifade etti. Temelli, "Birlikte hareket etmeliyiz. Aydınlarla, hocalarla, gazetecilerle, sivil toplum örgütleriyle. Toplumun bütün kesimleri konuşmalıdır. Yoksa bu mesele çözümsüz kaldığı sürece diğer meseleler de çözümsüzlüğe sürükleniyor. Biçim, genel stratejimiz bu hatta ilerliyor. Biz artık 24 Haziran’ı, Türkiye’nin geleceğini konuşmak zorundayız" dedi.

'KONUŞMAYI BÜTÜNLÜKLÜ DEĞERLENDİRMELİYİZ'

Temelli, HDP'nin 31 Mart'ta oy verme davranışının çok net olduğunu dile getirdi. Temelli şöyle devam etti: "Türkiye kutuplar arasına hapsolmamalıydı. İki ittifak arasına sıkışmamalı ve üçüncü yolu bulmalıydı. Seçim stratejimiz başarılıydı. İktidar çaresizdir ve her gün bu çaresizliğini dile getiriyor. 23 Haziran’da da aynı anlayışla sandıklara gideceğiz. Stratejimiz ve taktiklerimizde değişiklik yoktur. Sayın Öcalan üzerinden yoğunlaşan tartışmalar var. Sayın Öcalan’ın bütünlüklü olarak açıklamalara batığımızda 2 Mayıs’tan bu yana bakıldığında, değerlendirildiğinde demokrasi ittifakının ne kadar önemli olduğunu kendisi de vurgulamaktadır. Konuşmaları bütünlüklü değerlendirmeliyiz. Tarafsızlık vurgusu vardır. Biz de seçimlere sıkışıp kalmıştır siyaseti kabul etmedik. Bir payandaya bağlamadık. Seçimlerle sınırlı bir siyasete kendimizi sıkıştırmadık."

'HERKES ÖCALAN İLE GÖRÜŞSÜN'

"Demokrasiyi araç haline getirmiş iktidara karşı demokrasi ve barış mücadelesi veriyoruz. Bu kutuplaşmalara karşı tarafsızlığımızı koruduk. Korumaya da devam edeceğiz. Öcalan ve HDP açıklamaları arasında açı farkı yoktur. Sayın Öcalan her zaman için barış umudunu büyütmüştür. Bu katkıyı vermeye ve tecrit altında olmasına rağmen katkı veriyor. Kıymetlidir. Herkes Öcalan ile konuşsun. Bu devletin icazetiyle değil. Yazılarıyla, makaleleriyle bu en temel meseleye çözüm konusunda görüşmelerini dile getirmelidir. Türkiye yeni bir siyaseti var etmelidir. Demokrasi sorununa çözüm üretmelidir. Meclis kapılarını topluma mutlaka açmalıdır. Toplumun beklentilerine bir an önce yanıt vermelidir. Basına ve medyaya önemli sorumluluklar düşünüyor. AA’nın sergilediği tutumun Türkiye’deki toplumun beklentilerine sağlıklı bir yaklaşım değildir. İktidarın ajansı haline gelen yaklaşım kabul edilebilir değildir."

'BU ŞAHIS ADAYA NASIL GİTTİ?'

"Bu şahıs adaya nasıl gitti bunun açıklamasının cevabını Adalet Bakanı vermeli. Biz de öğreneceğiz. Böyle bir hak varsa hepimiz gitmek istiyoruz. Kürt sorununu çözümü için Öcalan ile görüşülmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 23 Haziran seçimlerine dair de bu sabah açıklamamız oldu. Biz 23 Haziran’a ve 31 Mart’a giderkenki stratejik oy kullanıyoruz. Oylarımızı kişilere, partilere angaje etmiyoruz. Demokrasinin önünde duran AKP-MHP bloğuna karşı gücümüzü göstereceğiz. 24 Haziran başlangıcı 23 Haziran’da sandıktaki güçle olacaktır.” (HABER MERKEZİ)