Terim'in işsizlik maaşı 1 milyon 193 bin TL
TFF'nin görevine son verdiği Fatih Terim'in sözleşmesinde yer alan madde ortaya çıktı. Terim eğer 15 ay boyunca başka takımda görev almazsa, federasyon kendisine 15 ay boyunca her ay 1 milyon 193 bin TL tazminat ödeyecek.
DUVAR - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun yollarını ayırmasının ardından Terim'e ödeneceği iddia edilen 3.5 milyon euroluk tazminat tartışılmaya devam ediyor. Tazminat miktarı büyük tepki toplamıştı.
Sporx'in özel haberine göre, 15 Kasım 2018'e kadar TFF ile sözleşmesi bulunan Terim, bu tarihe kadar (15 ay) herhangi bir takımda teknik direktör ya da sportif direktör olarak görev almazsa TFF tarafından her ay 291 bin euro (1 milyon 193 bin lira) tazminat alacak.
Terim'in 15 ay sonunda alacağı para toplam 4 milyon 365 bin euro olacak. Terim, bu ay 15 içerisinde herhangi bir takımda görev alırsa, görev alacağı tarihe kadar TFF tarafından tazminatlar her ay eşit şekilde ödenecek ve Terim'in göreve başladığı tarihte bu tazminatlar tamamen ortadan kalkacak.
'YÖNETİM TAZMİNATA KARŞI'
Sporx ayrıca federasyon yönetiminden bazı isimlerin tazminat haberlerinin ardından Terim'e hiçbir ödeme yapılmaması yönündeki taleplerini TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ilettiklerini duyurdu. Diğer taraftan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Terim'e ödenmesi planlanan 3.5 Milyon euro tazminata ilişkin öneride bulundu. O parayla amatör kulüplere ayakkabı ve forma alınabileceğini söyleyen Bayır açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "3.5 milyon euro, Türkiye'de 9971 kişinin aldığı aylık ücrete denk gelmektedir. Ülkemizde adaletin olduğunu savunanlar, bu durumu adil buluyorlar mı? Fatih Terim'e ödenecek olan bedel ile amatör kulüplere ayakkabı ve forma alınabilir. Ortalama 400 TL üzerinden forma ve ayakkabı alındığında her yıl 37 bin genç futbolcumuzun ihtiyaçları karşılanabilir. Bu bağlamda kendisinin yaklaşık 3 yılı geride bıraktığını düşünürsek, aldığı ücretler ile yaklaşık 111 bin genç futbolcumuzun ihtiyacı karşılanabilirdi. Tüm bunlar göz önünde bulundurulursa, sözleşmelerdeki bu yüksek rakamlara bir sınırlama getirmeyi ve devlet denetimine almayı, teftiş altında tutmayı düşünmüyor musunuz?"