Termik santralde çalışanlar iş bırakma eylemi başlattı: 'İçerideki işçiler alıkonuldu'

Seyitömer Termik Santrali'nde işçiler, hakları verilmediği için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eylemin ardından işverenin, mesaideki işçileri alıkoyduğu ve zorla çalıştırdığı iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - Kütahya Seyitömer Termik Santrali'nde yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma eylemi nedeniyle 

AA'nın haberine göre, TES-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erden, iş yeri önündeki eylem alanında yaptığı açıklamada, işverenin söz verdiği ücret artışını gerçekleştirmediğini söyledi.

Müzakerelere rağmen işverenle ücret artışı konusunda anlaşmaya varılamadığını, bunun için eylem kararı almak zorunda kaldıklarını belirten Erden, "Bu eylemin yapılmasına çalışanlar karar verdi. Hakkımız verilinceye, işveren buraya gelip bizi muhatap alıncaya kadar üretim gerçekleştirmeyeceğiz. İşçilerimizin eylemi nedeniyle santralde elektrik üretimi durdu" diye konuştu.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, santraldeki işçilerin zorla çalıştırıldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından videolu açıklama yapan Kasap, "Kütahya Seyitömer Termik Santralinde şu an işletmede olan 300-400'e yakın işçi 2 Temmuz Salı günü saat 23.00 vardiyasına geldiler ve saat 18.00 olmak üzere, 20 saate yakın zamandır zorla çalıştırılıyorlar. Vardiya değişimi olması gereken sabah, diğer işçiler çalışmama haklarını kullandıkları için içerideki işçi kardeşlerimiz zorla çalıştırılıyorlar ve işletmeden çıkma hakları gasp edilmiş, hürriyetleri kısıtlanmış durumda. İçeridekilerin can güvenliği de yok; ağır ve tehlikeli iş kolunda 20 saat mesai devam ettiriyorlar. Bu durum şuç teşkil etmektedir. Bu vahim uygulamadan derhal geri adım atılmalı ve işçiler serbest bırakılmalıdır" dedi.

(HABER MERKEZİ)