teyit.org: Torku iddiaları gerçek değil

'Torku'nun sağlık onayının olmadığı' iddia edildi. İddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada, 2001-2018 yılları arasında, Torku firmasında çalıştığını iddia eden ve kendini Mehmet Günsoy olarak tanıtan bir şahsın paylaşımı kısa sürede yayıldı. 'Kullanıcıları Torku'nun süt ve süt ürünlerine karşı uyarmak istediği' ifadesine yer verilen paylaşımda, kişi, "...2018 Aralık ayında görevimden kovuldum. Kovulma sebebim ise Torku firmasının gıdalarda kullanmış olduğu hastalıklı hayvanları tespit edip, firmayı mahkemeye vermemdir" diye yazdı. Metnin tamamı şöyle:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1605414656271939&set=a.917082775105134&type=3&theater

teyit.org’a ihbar olarak gönderilen mesajda, Torku’nun ürettiği gıdaların “sağlık onaylarının” sahte olduğu; firmanın sahibinin Abdurrahim Kılıç isimli bir şahıs olduğu; bu şahsın Tarım Bakanı Sinan Şahin’in damadı olduğu iddiaları yer aldı.

İddia, Facebook’ta da 3 binden fazla paylaşım aldı. teyit.org tarafından yapılan açıklamada ise iddiaların asılsız olduğu kamuoyu ile paylaşıldı. "Paylaşımdaki iddialar doğru değil. Torku yumurta üretmiyor. Türkiye tarihinde Sinan Şahin isimli bir Tarım Bakanı hiç olmadı. Ayrıca Torku markasının bağlı bulunduğu Konya Şeker bir anonim şirket ve sahibi Abdurrahim Kılıç isimli bir şahıs değil" ifadelerine yer verilen açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Torku'nun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda da iddiaların doğru olmadığı aktarıldı.