Tezgahına, fiyat etiketi yerine kendi sözlerini yazıyor

Diyarbakır'da, pazarcılık yapan Mehmet Yılmaz'ın meyve tezgahına fiyat etiketi yerine kendi yazdığı söz ve şiirleri yerleştiriyor. Yılmaz, destek bulması halinde yazdığı romanı yayımlamak istediğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, 18 yıldır pazarcılık yapan Mehmet Yılmaz'ın satışları son dönemlerde düştü. Yılmaz, meyve tezgahına fiyat etiketi yerine kendi yazdığı söz ve şiirler yazarak insanların ilgisini çekmeyi başardı.

Diyarbakır Yenigün gazetesinden Mehmet Uğur Çakıl'ın haberine göre Mehmet Yılmaz, satışlarının yüzde 35 arttığını söyledi. Yılmaz, "Bazı müşterilerim mandalinacı gibi ünlü olursun diyorlar. Fakat ben mandalinacı kimdir tanımıyorum” dedi. Yılmaz, böyle bir uygulamaya gitmesinde sosyal medyanın etkisinin olmadığını dile getiriyor.

'ÇALIŞMAKTAN AŞIK OLMAYA FIRSAT BULUMADIM'

Müşterilerinin bu duruma çok ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, özellikle kadına dair yazdığı sözlerin kadınların dikkatini çektiğini vurguladı. 10 yaşından beri yazdığını dile getiren Mehmet Yılmaz, destek bulması halinde 100 sayfalık romanını yayımlatmak istediğini dile getirdi.

Yazdıkları söz ve şiirleri aşık olarak mı yazdığına yönelik soruya Yılmaz, “Çalışmaktan aşık olmaya fırsat bulamadım” diye yanıt verdi.

.

'İNSANLAR PARALARINI KORUMAYA ÇALIŞIYOR'

Son dönemde satışlarını düştüğü için böyle bir yöntem kullandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Ülke gündemindeki olaylar toplumu sarsıyor. İnsanlar ellerindeki parayı korumanın peşine düşüyorlar. Ben de satışları nasıl arttırabilirim, insanlara daha farklı ne sunabilirim diye düşünmeye başladım. Ardından sattığım meyvelerimin arasına yazdığım şiirlerden ve sözlerden oluşan yazılar yazdım. Evde karanlık loş bir ortamda yoğunlaşarak şiir ve söz yazıyorum. Ben bir saatlik bir dilimde 100 sayfa söz yazabilirim. Öyle bir ruh halim var. Bu yönümü bildiğim için kendimce yazdığım kulağa ve göze hitap eden sözler, şiirler yazarak meyvelerin arasına yerleştirdim. Amacım müşterilerimin ilgisini çekmek. Bunu yaparken hem farklı olmayı hem de satışlarımı arttırmayı düşündüm. Yaptığım şey satışlarımı yüzde 35 oranında arttırdı diyebilirim. Son iki ayda pazarda şiirlerin yer aldığı tezgahta satış yapmaya başladım.”

'SELFİE ÇEKEN MÜŞTERİLERİM DE OLUYOR'

Farklı olmayı amaçladığını belirten Mehmet Yılmaz, “Bazen başka pazarcı arkadaşların yazdıkları da oluyor. Arada onlara da tezgahımda meyvelerin yanında yer veriyorum. İnsanlar tezgahta şiirleri görüp okuyunca hoşlarına gidiyor. Benden alışveriş yapıp gelecek hafta neler yazmışım merak edip yine alışverişe geliyor. Alışveriş yapıp şiirlerin ve meyvelerin yanında benimle selfie çeken müşterilerim de yoğunlukla oluyor. " dedi.

.

'BİRİLERİNDEN ETKİLENİP BU İŞE KALKIŞMADIM'

Söz ve şiirlerin yer aldığı tezgahta satış yapmasında sosyal medyadan bu tarz şeylerle ünlü olanların etkisinin olup olmadığına yönelik soru üzerine Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bazı müşterilerim benimle sohbet edince sende mandalinacı gibi ünlü olursun diyorlar. Fakat ben mandalinacı kimdir ne yapmış nasıl ünlü olmuş bilmiyorum. Sosyal hayatımda televizyonun yeri de pek yoktur. Yani birilerinden etkilenip böyle bir işe kalkışmadım. 18 yıldır pazarcılık yapıyorum. Pazarcılık benim baba mesleğimdir. Babamla birlikte çalışıyoruz. Bu şekil satış yapmama babam da destek verdi. Ben ne yapsam babam benim yanımda oluyor."

'YAZDIĞIM ROMAN RAFTA DURUYOR'

Yalnız kaldığı zamanlarda yazdığını ifade eden Yılmaz, "Hep derim ‘Yalnızlığı kendinize dost edinin, ileride ona ihtiyaç duyarsınız’ diye. Yalnızlığın güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Fazla kalabalıktansa yalnız olmayı tercih ediyorum. İnsanın en yakın dostu kendi benliğidir" diye konuştu.

"Aşka susamış adam" ismiyle bir roman yazdığı aktaran Mehmet Yılmaz, "Yazdıklarımı yayımlatamadım. Yazdığım roman öylece rafta duruyor. Destek bulabilirsem kitabımın yayımlanmasını çok isterim" dedi.