TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

TFF başkanlık seçimi sonucunu açıklayan divan başkanı Mehmet Baykan, "134 oy İbrahim Hacıosmanoğlu, 129 oy Mehmet Büyükekşi. 3 sandığa itiraz var, onu değerlendiriyoruz" dedi. 

Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapıldı. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyordu.

1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetlerinin ibraya sunulacağı genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de onaya sunuldu. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapıldı.

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk olan 161 delege sayısına ulaşıldı ve Genel Kurul toplantısı resmen başladı.

MEHMET BAYKAN DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

İbra oylaması için kritik öneme sahip Divan Başkanlığı için Büyükekşi'nin adayı Mehmet Baykan olurken, Hacıosmanoğlu'nun adayı ise Murat Sancak olarak belirlendi.

Büyükekşi'nin adayı Mehmet Baykan, salonda yapılan açık oylamada 146 oy alarak Genel Kurul Divan Başkanı seçildi. Hacıosmanoğlu'nun adayı Murat Sancak ise 84 oyda kaldı.

BÜYÜKEKŞİ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları, oy çokluğuyla ibra edildi. 

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu.

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.

BÜYÜKEKŞİ VE HACIOSMANOĞLU YARIŞTI

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini duyurmuştu.

SERVET YARDIMCI ÇEKİLDİ

10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini belirtmişti.

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin listesinde yer alan isimler şunlar:

Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen 

Yedekler: Fuat Guguloğlu, İbrahim Şafak Sağlam, Cengiz Erdem, Ömer Serdar, Özer Kuzu, Osman Özdemir, Habil Yazıcı, Abdullah Altınkum, Süleyman Kocasert, Rıza Kasapoğlu, Şevket Çelik, Taha Güvendi, Remzi Ay, Veysi Duyan

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN LİSTESİ

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan isimler şunlar:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan

Yedekler: Murat Şahin, Hüseyin Yangın, Seymen Gençtürk, Adem Doğru, Gürkan Uğur, Fazlı Çilingir, Ediz Giray, İbrahim Özbay, Metin Akyüz, Kazım Şengöçgel, Muhammet Akçay, Esma Esin, Bilal Tuğrul, Burak Akkan

Oy verme işlemi saat 17.45'te sona erdi ve oy sayımına geçildi.

Seçim sonucunu açıklayan Mehmet Baykan, "134 oy İbrahim Hacıosmanoğlu, 129 oy Mehmet Büyükekşi, 18 oy geçersiz. 1, 2 ve 6 numaralı sandıkları itiraz vardır fakat açıkladığımız sonuçlar geçerlidir" dedi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerini de Hacıosmanoğlu'nun listeleri kazandı.

(SPOR SERVİSİ)