TFF'de seçim günü: Yeni başkan kim olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu’nda bugün başkanlık seçimi yapılacak. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkan olmak için yarışacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - TFF başkanlık seçimleri bugün Ankara’da yapılacak. Toplantıda ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşturulması için 1 başkan, 1 başkan vekili ve 2 üye seçimi yapılacak. Genel Kurul’da mali konular görüşüldükten sonra başkan adaylarına söz verilecek ve başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. TFF Başkanlık seçiminde başkan ile birlikte yönetim kurulunun 14 asıl ve 14 yedek adayı, denetleme kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi yapılacak.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin esaslara binaen ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) aranacak. İlk gün çoğunluk sağlanamazsa genel kurul bir gün sonra delege tam sayısının 3'te biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluğun olmaması halinde genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

TFF Başkanlık seçiminin yayıncı kuruluş ekranlarından canlı olarak ekranlara gelmesi bekleniyor.

SERVET YARDIMCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

TFF Genel Sekreterliğine yapılan başvurular sonucunda yeterlilik şartları ve başvuru belgeleri incelenerek başkan adayı olmak için koşulları sağlayan adaylar belli oldu.

(HABER MERKEZİ)