The Guardian: Diş beyazlatmak için Türkiye'ye gelen İrlandalı turist öldü

Diş beyazlatmak için Türkiye'ye gelen üç Kuzey İrlandalı turist bilinçleri kapalı olarak bulundu. Bu kişilerden biri ölürken, The Guardian gazetesi, üçlünün kiraladıkları dairede bilinçsiz halde bulunmalarından önce diş beyazlatma ile bağlantılı bir ilaç aldıkları yönünde teyit edilmemiş iddialar bulunduğunu yazdı.

Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi The Guardian, diş beyazlatmak için Kuzey İrlanda'dan Marmaris'e gelen bir kişinin öldüğünü yazdı. Gazetenin haberinde, bu kişinin Türkiye'ye birlikte geldiği iki arkadaşının da hastalandığı, durumlarının kritik olduğu belirtildi.

İKİSİ KOMADA

Haberde, 33 yaşındaki Richard Molloy'un öldüğü, arkadaşları Declan Carson ve Aaron Callaghan'ın komada oldukları bilgisi verildi. Komadaki iki kişinin durumlarının şu an için iyiye gittiği belirtildi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Üç arkadaşa yakın kaynaklar The Guardian'a yaptıkları açıklamada, Molloy, Carson ve Aaron'un sağlıklı kişiler olduklarını, Türkiye'ye diş beyazlatmak için geldiklerini söyledi. Haberde, üçlünün kiraladıkları dairede bilinçsiz halde bulunmalarından önce diş beyazlatma ile bağlantılı bir ilaç aldıkları yönünde teyit edilmemiş iddialar bulunduğu belirtildi. Gençlerin uyuşturucu kullandığı yönündeki iddialar da teyit edilmiş değil. Ölüm nedeni hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.

İNGİLİZ DIŞİŞLERİ: TÜRKİYE İLE TEMASTAYIZ

Gazeteye konuşan bir İngiliz Dışişleri Sözcüsü ise "Türkiye'de ölen bir Britanyalı erkeğin ailesine destek veriyoruz ve Türk yetkililerle temas halindeyiz" dedi. İrlanda hükümeti de "Olaydan haberdarız ve konsolosluk desteği veriyoruz" açıklaması yaptı.

The Guardian gazetesi, Türkiye'de sağlık turizminin geniş bir sektör olduğunu, diş beyazlatmaktan organ nali ve kalp ameliyatına kadar birçok yabancının bu amaçla Türkiye'ye geldiğini yazdı. (DIŞ HABERLER)