The Guardian soruyor: Türkiye'de LGBTİ birey olmak nasıl bir his?

Ankara Valiliği'nin kentteki tüm LGBTİ etkinliklerini yasaklaması dünya basınının da gündeminde. The Guardian gazetesi, Türkiye'deki LGBTİ bireylerin deneyimlerini paylaşması için bir forum açtı.

Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi The Guardian, Ankara Valiliği'nin kentteki tüm LGBTİ (Lezbiyen, gay, biseksüel, transgender, intersex) etkinliklerini süresiz yasaklamasını mercek altına aldı. Gazete 'Türkiyeli LGBTİ grupları yasağı kınıyor' başlıklı bir habere yer verirken, 'Türkiye'de LGBTİ olmak nasıl bir duygu?' diye sorarak okuyucuların yaşadıklarını paylaşmaları için bir de forum açtı.

'Türkiye'de LGBTİ olmak nasıl bir his?', 'Durum değişti mi?' ve 'LGBTİ'lere nasıl davranılıyor?' sorularının yanıtlanması istenen forumda, şu ifadeler kullanıldı: "[Ankara'daki yasak, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'deki LGBİ hakları hareketinin faaliyetleri kısıtlama ve kökü İslam'da yatan bir kamusal ahlak dayatma yönündeki bir dizi girişiminin son örneği.

Eşcinsellik modern Türkiye'nin kurulduğu 1923'ten bu yana yasal ve 19'uncu yüzyılın ortasında Osmanlı İmparatorluğu'nda da yasal kılınmıştı. Fakat ülkedeki LGBTİ bireyler sık sık taciz, istismar, tecavüz ve düşmanlık gibi kötü muameleyle karşılaştığından şikâyetçi."

The Guardian, 'Türk LGBTI grupları yasağı kınıyor' başlıklı haberinde de, Ankara Valiliği'nin yasak kararını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşcinselliği 'milletin değerlerine aykırı' bulmasından kısa süre sonra aldığına dikkat çekti. (Dış Haberler)