The Last Of Us dizisine konu olan 'zombi mantarı' İstanbul'da görüldü

Geleneksel Çin tıbbında kullanılan ve 'The Last of Us' dizisine konu olan "zombi mantarı" İstanbul'da görüldü. Mikolog Selime Semra Erol ve doğal mantar araştırmacısı Naim Güleç, mantarı inceledi.

DUVAR - HBO'nun 'The Last Of Us' dizisiyle gündeme gelen ve izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, literatürdeki adıyla kordiseps militaris İstanbul'da görüldü. Mantar bilimi uzmanı (mikolog) Selime Semra Erol ve doğal mantar araştırmacısı Naim Güleç, nadir görülen tıbbi mantarlardan olan kordiseps militarisi İstanbul Samandıra Ormanı'nda inceledi. 

Uzun araştırmalar sonucu İstanbul Samandıra Ormanı'nda kordiseps militaris mantarına rastlayan doğal mantar araştırmacısı Naim Güleç ile tıbbi mantarlar konusunda akademik araştırmalar yapan mikolog Selime Semra Erol, tıbbi yönü bulunan zombi mantarına dair bilinmeyenleri anlattı.

Haberin Devamı
Benzin ve motorinde tabela değişti: 7 Temmuz akaryakıt fiyatları Meteoroloji'den sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı AK Parti’de eleştiriler yükseliyor/Kurum, İmamoğlu’na yarayacak Ehliyet alacaklar dikkat: Direksiyon sınavı değişiyor EURO 2024: Reuters objektifinden Türkiye-Hollanda maçı Faiz indirimi ne zaman? Erdal Sağlam tarih verdi