THY sistemindeki arıza giderildi: Siber saldırı yok

THY'nin network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle bir süre ara verilen seferleri, arızanın giderilmesiyle yeniden başladı. Kurum, "Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları'nın (THY) network altyapısındaki sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan aksamaların giderilmesine çalışıldığı duyuruldu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. 30 dakika sonra sizlere durum hakkında bilgi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜM SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Daha sonra THY Basın Müşavirliği'nden yapılan bir başka açıklamada ise sistemsel sorunlar nedeniyle İstanbul çıkışlı saat 22.00'ye kadarki tüm seferlerin iptal edildiği ve bu kapsamda biletli yolcuların konaklama, iade, doğabilecek mahrumiyetlerinin tazmin edileceği duyuruldu.

ARIZA DÜZELTİLDİ 

Network alt yapısında yaşanan arıza nedeniyle İstanbul çıkışlı seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları, arızanın düzeltilmesiyle birlikte seferlerin peyderpey yapılacağı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Bilgi teknolojileri sistemlerimizde meydana gelen arıza, ekiplerimizin çalışması ile düzelmeye başlamıştır. Seferlerimizi peyderpey yapmaya devam edeceğiz. Sistem arızasının oluşturduğu mağduriyetten dolayı tüm yolcularımızdan özür dileriz" dedi.

'SİBER SALDIRI DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL'

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yapılan son açıklamada ise, "Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir. Yaşanan bu süreçten dolayı misafirlerimizden özür dileriz" ifadeleri kullanıldı.  (HABER MERKEZİ)