Ticaret Bakanı Muş: Türkiye'nin yat üretimi göğsümüzü kabartıyor

Trabzon'da konuşan Ticaret Bakanı Muş, "Türkiye yat üretiminde dünyada 2. sırada. Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar" dedi.

Abone ol

DUVAR- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Limanı'nda inceleme yaptı, Trabzon İş ve Ekonomi Dünyası Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada "Tam pandemi gündemden çıkıyordu yeni krizle dünya karşı karşıya kaldı" diyen Muş, Rusya'nın Ukrayna işgalinin de etkisiyle dünyanın 1970'den beri en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Dış ticaret rakamlarına değinen Bakan Muş, şöyle devam etti: "Trabzon'un geçen yılki rakamı 1,2 milyar dolardı. Bunun da üzerine çıkacağını ümit ediyorum. E-ticaret gelişecek, hayatın diğer alanlarına da sirayet edecek gibi gözüküyor. 

'SERBEST BÖLGELERDE YER BULMAK İMKANSIZ'

Sürmene Çamburnu mevkisinde eskiden beri tekne, ufak kayık tarzı üretimler yapılıyor. Yat, gemi inşaat sanayi bizim yakın takip ettiğimiz alan. Türkiye yat üretiminde dünyada 2. sırada. Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar. Yat üretimi yapılan serbest bölgelerde yer bulmak imkansız. Yat serbest bölgelerinin sayısını artırmak istiyoruz. Buradaki durumu analiz etmek istiyoruz. Burada yat sanayisini geliştirebilirsek hem toplam katma değeri yüksek. Serbest bölgenin avantajı ne oluyor? İhracata odaklanıyorlar. Türkiye'nin farklı bölgelerinde açmayı düşünüyoruz. Bu bölgede kümelenme oluşturabilirsek, yat inşaatı çok daha ciddi katma değer sağlayabilir." (HABER MERKEZİ)