TİP: Kadınlar Türkiye'nin en büyük muhalefet gücü

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, kadın hareketinden korkan iktidarın keyfi uygulamalara başvurduğunu belirterek, " Birçok ilde gerçekleşen eylemlerde gökkuşağı bayraklarının, gökkuşağı renklerini taşıyan şemsiyelerin bile eylem alanlarına sokulmak istenmediğini gördük. İnsanlık bu tür resmi ayrımcılık uygulamalarını tarihin hiçbir döneminde affetmemiştir" dedi.

Abone ol

DUVAR - TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kadınların eşit, özgür ve adil dünya için mücadele verdiğini, bu 8 Mart'ta da meydanlarda 'ayaktayız' diye haykırdığını söyledi.

Kadınların gördüğü baskılara ve şiddete rağmen Türkiye'nin en büyük muhalefet gücü olduğunu ve direnmeye devam ettiğini belirten Erkan Baş, şu açıklamayı yaptı:

"Kadınların verdiği mücadelenin her geçen gün yeni kazanımlar yarattığını görmek hepimize umut veriyor. Kadınlar Türkiye'nin en büyük muhalefet gücüdür. Kadınlar iyi ki ayaktalar, iyi ki mücadele ediyorlar, iyi ki dünyamızı güzelleştiriyorlar. 

Kadın hareketinden korkan iktidar bu güçlü direnç karşısında boş durmuyor, hukuksuz keyfi uygulamalar gerçekleştiriyor. Birçok ilde gerçekleşen eylemlerde gökkuşağı bayraklarının, gökkuşağı renklerini taşıyan şemsiyelerin bile eylem alanlarına sokulmak istenmediğini gördük. İnsanlık bu tür resmi ayrımcılık uygulamalarını tarihin hiçbir döneminde affetmemiştir." (ANKARA-AA)