TİP Trabzon ve Ağrı'dan tepki: 'Trabzon Valisi halka yalan söylüyor'

TİP Trabzon ve Ağrı il örgütleri, Kürt işçilere Trabzon'da yapılan saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada 'Trabzon Valisi'nin 'tedbir almak yerine halka yalan söylemeyi tercih ettiği' belirtildi.

Abone ol

TRABZON - Trabzon'un Maçka ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan 6 Kürt işçinin ırkçı saldırıya uğramasına Türkiye İşçi Partisi (TİP) Trabzon ve Ağrı il örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi. Yazılı yapılan açıklamada ırkçı saldırıların saray rejiminin milliyetçi söylemleriyle arttığı belirtilerek dayanışma çağrısında bulunuldu.

'SALDIRILARA KARŞI BİR ADIM GERİ DURMAYACAĞIZ'

"Trabzon Valisi halka yalan söylüyor. Irkçı saldırı yapan kişiler derhal yargılanmalıdır" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kürt işçilere yapılan faşist saldırlar derhal son bulmalıdır. Trabzon Maçka’da TOKİ inşaatında çalışan 6 Kürt işçi, faşistlerin ırkçı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu 2’si ağır olmak üzere 6 işçi kardeşimiz yaralandı. Trabzon Valisi saldırılara yönelik tedbir almak yerine halka yalan söylemeyi tercih etti. Yıllardan beri süregelen bu ırkçı saldırılar derhal son bulmalıdır. Trabzon Valisi'ni, Adalet Bakanlığı'nı ve ilgili tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Kürt emekçilerine yönelik bu saldırılara karşı bir adım geri durmayacağız.

'SARAY REJİMİNİN SÖYLEMLERİNİN SONUCU'

Saray rejiminin milliyetçi söylemler üzerinden kutuplaştırıcı politikaları sonucu gerçekleşen bu saldırılar karşısında işçi kardeşlerimizin yanındayız. Saray açlık demektir. Saray yoksulluk demektir. Saray baskı, sömürü ve gözyaşı demektir. Sarayın emek düşmanı politikaları sonucu 21 yılda 31 bin 276 işçiye mezar olan Türkiye'de her iki işçiden biri açlık sınırın altındaki asgari ücretle çalıştırılmaktadır. Saray halklara düşmandır, özgürlüğe, eşitliğe düşmandır.

Halkın yüzde 50'sinin asgari ücretle geçindiği Türkiye'de Kürt emekçileri için yaşam koşulları daha zor. Memleketlerinden uzakta çalışmak zorunda olan emekçi kardeşlerimize yapılan faşist saldırılara karşı halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Kürt ve Türk emekçilerinin birlikte yaşayacağı bir ülkeyi hep beraber kuracağız. Mücadelemiz emekçi halklarımız içindir. Mücadelemiz özgür ve eşit bir yaşam içindir."

NE OLMUŞTU?

18 Haziran Pazar günü mesai bitiminde evlerine dönmek üzere yola çıkan Ağrılı 6 işçinin yolları kesilmiş ve kalabalık grup tarafından sopalarla darp edilmişlerdi. Şantiye sahasına kadar uzayan saldırıda bir işçinin başı yarılmış, bir işçinin kolu kırılmış, bir işçi kolundan bıçaklanmış bir işçi de arabayla çarpma sonucu göğüs kafesinden hasar almıştı.
Olaydan 3 gün sonra Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti: "Esiroğlu Mahallesi'nde inşaatta çalışan bir grup işçi, il merkezinde seyir halindeyken araçtan yayılan yüksek sesli müzik nedeniyle mahalle sakinleri ile tartışma yaşanmıştır. Olay yerine ivedilikle sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilerek gerginlik sona erdirilmiştir. Meydana gelen tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle iki taraftan hafif şekilde yaralanan 10 kişi çeşitli hastanelere sevk edilmiş, yapılan tetkik ve tedavi neticesinde 8 kişi ayakta tedaviyle 2 kişi de yatılı tedavi sonrası taburcu edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir."