Tiramisu yarışmasına 180 jüri aranıyor

Dünya Tiramisu Şampiyonası'nda ilk elemeyi gerçekleştirecek 180 jüri aranıyor. İnternet üzerinde yer alan ilanda 18 yaşından büyük olmak şartı aranıyor.

Abone ol

DUVAR - İtalya'da düzenlenecek 'Dünya Tiramisu Şampiyonası' için 18 yaşından büyük 180 kişi aranıyor. Kasım ayında yapılacak şampiyonada, dünyanın her yerinden tiramisu tarifine güvenen, gastronomi alanında profesyonel olmayan yarışmacılar yer alacak.

Yaklaşık 600 kişinin katılması beklenen yarışmada ilk elemeler 180 kişiden oluşan bir jüri tarafından yapılacak. Yarışmasının ilk aşamasında görevlendirilecek bu 180 kişilik jüri, internetten verilen bir ilanla aranıyor. İtalyanca ve İngilizce yapılan duyurularda, jüri adaylığı için "dünyanın her ülkesinden 18 yaş üstü gerçek kişilere açıktır" deniliyor. Testte, şampiyonanın kurallarıyla ilgili 15 soru yer alıyor ve bu soruların en az 10'unu doğru yanıtlamak gerekiyor. Testi geçenlerle e-posta yoluyla iletişim kurulacağı belirtiliyor. Jüri üyeliğine aday olmak için 30 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırmak gerekiyor.

6 MALZEME ŞARTI

Şampiyonada, orijinal tiramisu tarifine uygun olarak yapılan tatlıların yanı sıra 'yaratıcı' tarifler de yarışacak. Şampiyonanın sitesinde, orijinal tarifte kullanılan malzemeler 'savoiardi bisküvisi, mascarpone peyniri, yumurta, kahve, kakao ve şeker' olarak sıralanıyor ve bu malzeme listesinde herhangi bir değişikliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor. Yaratıcı tarifler kategorisinde yarışmak içinse geleneksel tarifteki mascarpone, yumurta, kahve ve kakaoya yer vermek zorunlu olsa da başka bisküvi türleri kullanımına ve 3 yeni malzeme daha eklenmesine izin veriliyor. Şampiyona sitesindeki yaratıcı tarifler arasında fındık kremasıyla, yeşil çayla ve birayla yapılmış tiramisu tarifleri de bulunuyor. (BBC Türkçe)