Tiyatro Kibele'de şenlik başlıyor!

Tiyatro Kibele Yarıyıl Şenlikleri'ne hazırlanıyor. Şenlikler 25 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Abone ol

İZMİR - İki çocuk oyunu ile yeni sezona perdelerini açan Tiyatro Kibele İzmir’in pek çok ilçesi ve beldelerinde minik seyircileriyle buluştu. Tiyatro Kibele şimdi de Konak ve Karşıyaka belediyelerinin desteklediği, İzmir Çocuk Tiyatrosu ve Bodrum Antik/İsem organizasyonlarının minikler için düzenleyeceği Yarıyıl Şenlikleri'nde sahne almaya hazırlanıyor. Atölyelerin, filmlerin, seminerlerin ve tiyatro ile dolu yarıyıl şenlikleri 25 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında İzmir’in pek çok sahnesini renklendirecek.

Tiyatro Kibele’nin Leon Chancerel’in Dans Eden Eşek adlı romanından uyarladığı, Habib Turan’ın yönettiği Göçebe Eşek adlı bol müzikli/ danslı ve eğlenceli oyununu izlemek isteyen minikler: 25 Ocak Perşembe: Alsancak Gazi Ortaokulunda 11:00/14:00 seanslarında, 3 Şubat Cumartesi: Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezinde 12:00/14:00 seanslarında izleyebilirler.

Hakan Atalay’ın yazıp, Habib Turan’ın yönettiği İnsan Doğayla Yaşar adlı eğlenceli ve çevreci oyununu ise 31 Ocak Çarşamba: Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde 12:00 - 14:00 seanslarında izleyicileriyle olacak

GÖÇEBE EŞEK (MÜZİKLİ DANSLI ÇOCUK OYUNU)

Hırsızlık yapmak ya da dürüst insan olmak arasında seçim yapan iki kafadarın hikayesi... Çaldıkları dans eden eşeği tekrar eski sahibine satmaya çalışan dolandırıcıların başından geçen macerada, dürüstlüğün ve sevginin nasıl galip geldiğini ve mutlulukla ödüllendirildiğini renkli bir şekilde göreceğiz.

İNSAN DOĞAYLA YAŞAR (MÜZİKLİ ÇOCUK OYUNU)

İnsanlar tarafından kirletilen dünya, artık yaşanmaz bir duruma gelmiştir. Bunun üzerine insanlar, Dünya'nın eski haline benzeyen başka bir gezegene göç etmeye başlarlar. Ancak hala akıllanmamışlardır. Kendi aralarında o gezegeni de nasıl kirleteceklerini konuşurlar. Son uzay gemisi kalktığında Dünya'da sadece birkaç hayvan kalmıştır. Eşek, tavşan, kedi ve köpek ve bir de Pan adında bir insan... Bakalım neler olacak? İnsan Doğayla Yaşar, çocuklara hem öğretici bilgiler verirken aynı zaman da müzikli, coşkulu oyun akışıyla onları eğlendirmeyi amaçlıyor. (DUVAR)