TMMOB deprem ön raporu: Kurumlar bu sınavda başarılı olamadı

TMMOB, 10 ili etkileyen depremlerle ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, "AFAD ve ilgili diğer kamu kurumlar bu zorlu sınavda başarılı olamamıştır” denildi.

DUVAR - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Maraş merkezli depremlerde ilk iki günde yaşananlar ilişkin ‘Ön Değerlendirme Raporu’ yayınladı. Raporda, devlet kurumlarının müdahalede geç kalındığı belirtilerek “Asli görevi afet ve acil durumlarda can ve mal kurtarma, sağlık, iaşe, ibate, güvenlik, mal ve çevre koruma, sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin verilmesine yönelik çalışmaları yürütmek olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ilgili diğer kamu kurumları bu zorlu sınavda başarılı olamamıştır” denildi.

Haberin Devamı
SUV araçlara ilgi büyüyor: Türkiye'de en çok satan modeller belli oldu İstanbul'da kiralar uçtu: 3 ilçede 35 bin lirayı aştı Ahmet Ercan iki kenti uyardı: 'Fay geçmiyor ancak...' Tesla'nın rakibinden yeni adım: 724 bin liradan başlıyor Üretimi halen devam eden efsane 10 otomobil modeli Türkiye'de en çok satılan ikinci el modelleri belli oldu