TMMOB: Erdoğan'ı şaşkınlıkla izledik

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Erdoğan’ın 'Artık size tahammül yok' sözlerini değerlendirdi. Koramaz, "Kentlerimizi, tarihimizi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurasında TMMOB’ye yönelik sözlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, ‘Yeni AKM’ projesini eleştiren ve ‘kültür mirasının yıkımının meşrulaştırılmaya çalışıldığını’ kaydeden TMMOB’ye ithafen, “Artık daha size tahammül yok. Bedeli ne ise yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Evrensel'de yer alan habere göre, “TMMOB’ye yönelik itham tehditlerini şaşkınlıkla izledik, bu tutumu şiddetle kınıyoruz” diyen Koramaz, “Kanunlara ve mahkeme kararlarına rağmen, ülkede uygulanan OHAL’i fırsat bilerek böyle bir yıkıma girişmek, telafisi imkansız sonuçlara yol açacaktır. Aynı konuşma içerisinde şehirlerin ruhunun kaybolmasından şikayet eden Cumhurbaşkanının İstanbul’un ve Türkiye’nin modernleşmesinin simgesel bir anıtı niteliğindeki AKM’nin yıkılmasını savunması derin bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çırpınsanız da AKM 2019'da bitecek

“Cumhurbaşkanının ve AKP’li belediyelerin birliğimize olan kini ve düşmanlığı, bizlerin bilime, insana, ülke ve halk çıkarlarına düşman olan tüm girişimlere karşı takındığımız bu onurlu tavrımızadır.” diyen Koramaz şu ifadeleri kullandı: “Tüm saldırılar ve tüm hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.”