‘TOKİ yapılacak’ denilen köyde arsa fiyatları 4 kat arttı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Köyü’nde “TOKİ yapılacak” söylentileri 100 bin lira olan arazilerin dönümünü 400 bin liraya kadar çıkardı.

Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremler nedeniyle Diyarbakır’da 409 kişi yaşamını yitirdi. 9 bine yakın bağımsız bölümde ise ağır hasar meydana geldi. Hasarlı binalara giremeyen yüzlerce kişi çadırlara yerleşti, kalıcı barınma alanları yapılana kadar bazı bölgelerde konteyner evlerin yapılması planlanıyor.

ARSA FİYATLARI TAVAN YAPTI

Amidahaber'in haberine göre depremden sonra yüksek kiralarla gündeme gelen Diyarbakır’da bu kez gündem arsa fiyatları. Güvenli barınma alanı arayan yüzlerce kişinin arsa arayışı sürerken, fiyatlar adeta tavan yaptı. Artışın en çok olduğu bölgelerden biri de TOKİ yapılacak söylentileri ile gündeme gelen Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Köyü.

Diyarbakır’a 25 kilometre uzaklıktaki köyde, arsa fiyatları adeta tavan yaptı. Depremden önce en düşüğü 100 bin lira olan arsanın dönüm fiyatı, 4 kat artarak 400 bin liraya yükseldi.

AK Parti MKYK üyesi Alattin Parlak da kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, yeni TOKİ konutlarının Oğlaklı Köyü’ne inşa edeceğini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)