Top Gun: Maverick, Karayip Korsanları'nın rekorunu kırdı

"Top Gun: Maverick", 124 milyon dolar gişe hasılatıyla en iyi Anma Günü açılışına imza atarak "Karayip Korsanları 3"ün rekorunu kırdı.

Abone ol

DUVAR - Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı "Top Gun: Maverick"in açılış haftasında kırdığı rekorlara bir yenisi daha eklendi. İlk hafta sonunda 124 milyon dolar kazanan film, Anma Günü gişe rekorunu da kırdı.

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Her yıl 30 Mayıs, ABD'de, savaşlarda hayatını kaybeden askerlerin anıldığı ulusal bir gün olmasının yanı sıra federal bir tatil. Tatil olması nedeniyle gişe için her zaman önemli olan günde en çok izlenen film, düne kadar "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" filmiydi.

"Karayip Korsanları"nın 3. filmi, 2007 yılında, Anma Günü'nü de içine alan ilk dört günlük açılışında 153 milyon dolar kazanarak rekora imza atmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Paramount ve Skydance filmi "Top Gun: Maverick" dört günlük tatil açılışında 156 milyon dolar kazanarak, Disney'in ve Karayip Korsanların 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekorun yeni sahibi oldu.