'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a aylık 1 milyon TL yatırılıyor

Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin kişiden topladığı 500 milyon lirayla yurt dışına kaçan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a, 4-5 farklı hesap üzerinden her ay düzenli olarak para yatırıldığı ortaya çıktı. Paranın miktarının ise 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu tespit edildi.

Abone ol

DUVAR - 2016 yılında 10 bin lira sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle topladığı 1 milyar liranın 500 milyon lirası ile ortan kaybolan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın hesabına her ay düzenli para yatırıldığı tespit edildi.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre,operasyonun başladığı 16 Mart 2018'den bu yana firarda olan Mehmet Aydın'la ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı.Interpol tarafından aranan ve Brezilya'da olduğu öne sürülen Aydın'a 4-5 farklı kripto para hesabından her ay düzenli olarak 150 bin doların (yaklaşık 1 milyon TL) üzerinde para girişi olduğu ortaya çıktı. Para transferlerinin kimler tarafından yapıldığına dair ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Öte yandan, Çiftlik Bank mağdurlarının avukatlarının Aydın'ın bulunması için özel bir dedektiflik bürosu ile anlaşma yaptığı belirtildi. Dedektiflerin yaptığı ilk çalışma sonucunda Aydın'ın, Brezilya, Paraguay, Uruguay üçgeninde hareket ettiği tespit edildi. Aydın'ın fotoğraflarının çekilerek Interpol yetkilileri ile de paylaşıldığı öne sürüldü.