Trabzon Belediyesi’nden yüzde 70'lik otogar zammına gerekçe: Onlar bilete daha çok zam yaptı

TTrabzon Otogarı’ndaki işletmelere yüzde 70 kira zammı yapıldı. AK Partili Belediye Başkanı Zorluoğlu, "Zam yüksek" eleştirisine "Otobüs firmaları bilete daha çok zam yaptı" diye yanıt verdi.

Abone ol

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin dün gerçekleşen 2023 yılı ilk meclis toplantısından otogardaki işletmelerin kiralarına yüzde 70 zam kararı çıktı.

MHP'li Meclis Üyesi Süleyman Tomaç, yapılan yüzde 70'lik kira zammının çok fazla olduğunu ve otogar esnafının mağduriyet yaşattığını dile getirdi. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun buna cevabı, "Yaptığımız zam çok da adaletsiz değil. Biz de oradaki kiracıların otobüs biletlerine ne kadar zam yaptıklarını ortaya koyabiliriz. Onların daha fazla zam yaptığını ortaya koyabiliriz" diye oldu.

Trabzon Otobüs İşletmeleri ve Acenteleri Derneği Başkanı Orhan Sungur

‘BİLETE YAPTIĞIMIZ ZAMLAR GİDERLERİN ÇOK ALTINDA’

Trabzon'da yapımı süren yeni otogarın mayıs ayında tamamlanmasıyla yıkılması planlanan mevcut otogardaki seyahat acenteleri ve işletmeler, belediyenin yaptığı yüzde 70'lik kira zammına tepki gösterdi.

Trabzon Otobüs İşletmeleri ve Acenteleri Derneği Başkanı Orhan Sungur, seyahat işletmeleri olarak zor bir dönemden geçtiklerini kaydederek tüm giderlerinin arttığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu'nun sözlerini doğru bulmadığını dile getiren Sungur, "Bir yıl içinde mazot fiyatı, araç akım maliyetleri, işçi maliyetleri iki katına çıktı. Bütün giderlerimiz arttı. Bizim bilete yaptığımız zamlar, giderlerin çok altında. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdık, fakat olumsuz sonuç aldık" dedi.  

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman

‘KENDİNİ İŞLETMEYLE KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL’

Konuyla ilgili CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı zammın enflasyonu aştığını dile getirdi. Mevcut otogardaki işletmelerin sekiz ay sonra yerlerinden çıkarılacağını hatırlatan Oyman, "Fiziki olarak mahvolmuş ve kaderine terk edilmiş mevcut otogardaki işletmelere yüzde 70'lik zam yapmak doğru bir düşünce değil. Hele de belediye olarak kendini bir işletmeyle kıyaslamak hiç adaletli değil. Ekonomik tablonun sorumlusu belli. Belediye başkanı olarak esnafın biletlere yaptığı zammı dile getirmesi dünyadan bir haber olduğunu gösteriyor.  Hükümetin konut sahiplerine koyduğu yüzde 25'lik zam limitini kendileri uygulamıyor. Yüzde 64 olarak açıklanan enflasyonun da üzerine çıkılıyor; buna ses çıkarabilecek veya engelleyecek bir yetkilileri yok" diye konuştu.