Trabzon'da rapor vermeyen doktora saldırı

Trabzon'da bir doktor, bir hastaya tıbben rapor vermeyi gerekli görmediği için hasta ve hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda doktorun diz kapağı kırılırken, zanlılar serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - Trabzon'da hastanın ve hasta yakınının darp ettiği doktor tedavi altına alındı.

5 Temmuz'da Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran bir hasta, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı.

AA'nın haberine göre, hasta ve bir yakını akşam saatlerinde doktordan rapor almak için yeniden hastaneye başvurdu.

MOTOSİKLET KASKIYLA DİZ KAPAĞI KIRILDI

Acilde görevli nöbetçi doktor M.Y'nin tıbben gerekli görmeyerek rapor vermediği hasta ile arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle doktor M.Y, hasta ve hasta yakını tarafından darp edildi. Hasta yakınının motosiklet kaskıyla vurduğu doktorun diz kapağı kırıldı.

Güvenlik görevlilerinin ve polis ekiplerinin müdahalesiyle hasta ve hasta yakını etkisiz hale getirildi. Polis ekiplerine teslim edilen iki kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Meslektaşları tarafından ilk müdahale yapılan M.Y. tedavi altına alındı. Doktor, görev yaptığı hastanede yarın diz kapağından ameliyat olacak.

'KINIYORUM, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, gazetecilere olaya ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Hastanın istediğinin karşılanmaması nedeniyle hekimimizi darbeden ve diz kapağının kırılmasına neden olan kişiyi kınıyorum. Bu tür olayların olmaması için tüm halkımızın birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor, yapılan saldırının takipçisi olacağımızı belirtiyorum."

SERBEST BIRAKILDILAR

DHA'nın haberine göre, doktor Mehmet Yıldırım’a motosiklet kaskıyla saldırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan kadın hasta S.N.K. (20) serbest bırakılırken, erkek arkadaşı A.S. (20) ise "kasten yaralama" suçundan adliyeye sevk edildi.

Yıldırım’ın kaskla vurarak diz kapağının kırılmasına neden olan ve savcılığın tutuklanmasını talep ettiği A.S., çıkarıldığı Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Yazılı açıklama yapan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, karar itiraz edeceğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

(HABER MERKEZİ)