Trabzonspor, 2 transferini duyurdu

Trabzonspor, geçen sezon Gaziantep FK'de forma giyen Denis Draguş'u ve Boavista takımından Pedro Malheiro'yu kadrosuna kattı.

Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, daha transfer görüşmeleri yürüttüğünü duyurduğu Denis Draguş'la anlaşma sağladı.

Bordo mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Denis Draguş için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yahya Karahasan, "Dragus kendisinden beklentimiz oldukça yüksek bir oyuncu. Birlikte güzel sezonlar geçirmeyi umuyoruz. Trabzonspor’a, Trabzon’a tekrar hoş geldin diyorum. İnşallah burada çok mutlu olur" dedi.

Trabzonspor transferi nedeniyle çok mutlu olduğunu söyleyen Draguş, "Transferimde emeği geçen herkese ve bana yapılan bu sıcak karşılama için teşekkür ederim. Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynama fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Taraftarımız ilk günden bu yana bana evimdeymişim gibi hissettirdi. Tutkularının ne kadar fazla olduğunun farkındayım. İyi bir sezon geçirerek bu sevgiye karşılık vermek istiyorum. Burada kupalar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Bonservisi Belçika'nın Standard Liege kulübünde bulunan Draguş, geçen sezon kiralık olarak Gaziantep Futbol Kulübü'nde forma giymişti.

Gaziantep FK ile 35 maça çıkan Rumen oyuncu, 15 gol ve 2 asiste imza attı.

Trabzonspor, daha sonra Portekiz'in Boavista takımında forma giyen Pedro Malheiro'yu kadrosuna kattığı duyurdu. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Trabzonspor konuşan Başkan Yardımcısı Yahya Karahasan, "Genç futbolcu arkadaşımızın takımımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım biz onun beklentilerini o da bizim beklentilerimizi karşılar. Uzun bir süre birlikteliğimiz olur. Kendisinden güzel bir performans bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Malheiro ise "Bu fırsat için ve transferimde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Bütün oynadığım maçlarda yüzde 100'ümü vermeye çalışan bir oyuncuyum. Burada da kulübün benden beklentilerinin farkındayım. Kulübümüzün bu seneki hedeflerinin bilincindeyim ve bu hedeflere ulaşma yolunda her maçta yüzde yüzümü vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Burada olmaktan ve bu fırsata sahip olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Trabzonspor'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Malheiro ile 4+1 yıllık anlaşma imzalandı.

İlk 3 sezon 830 bin Euro garanti ücret ödenecek olan Malheiro, 2027-2028 sezonunda 882 bin Euro kazanacak. Opsiyon hakkının kullanılması halinde 2028-2029 futbol sezonunda futbolcuya 986 bin Euro garanti ücret ödenecek.

Boavista'ya bonservis ücreti olarak 3 taksit halinde 2 milyon Euro verilecek. Malheiro'nun başka bir kulübe transferi halinde ise Boavista transfer bedelinin yüzde 10'u alacak.

(SPOR SERVİSİ)