Trabzonspor, Hatay'da ilk deplasman galibiyetinin peşinde: Muhtemel 11'ler

Geçtiğimiz hafta ligdeki ilk galibiyetini alan Trabzonspor, Hatayspor karşısında üç puan arayacak.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 8. haftasında Hatayspor ile Trabzonspor ile karşılaşacak. Mersin Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Ligde çıktığı 6 maçta 2 puan toplayan Hatayspor, 18. sırada yer alıyor.

Süper Lig'de oynadığı 6 müsabakada hanesine 8 puan yazdıran Trabzonspor ise averajla 10. sırada bulunuyor.

HATAYSPOR GALİBİYETE HASRET

Hatayspor, Trabzonspor karşısında galip gelerek 131 günlük 3 puan hasretine son vermek istiyor. Güney ekibi, ligde son galibiyetini geçen sezonun 38. haftasında 26 Mayıs'ta Mersin'de konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup ederek elde etmişti.

Bu sezon ligin ilk haftasında Galatasaray'a konuk olan bordo-beyazlılar, müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı. İkinci haftada Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan, üçüncü haftadaki Antalyaspor maçında 3-2 mağlup olan Hatayspor, dördüncü haftada da sahasında Samsunspor'a 3-0 kaybetti. Bu mağlubiyetin ardından teknik direktör Özhan Pulat ile yollarını ayıran bordo-beyazlı ekip, teknik direktörlük görevi için Rıza Çalımbay ile anlaştı. Beşinci haftada deplasmanda Alanyaspor ile 0-0 berabere kalan Hatayspor, altıncı haftada Mersin'de konuk ettiği Bodrum FK'ye 1-0 yenildi.

TRABZONSPOR HEM GOL HEM DE ÜÇ PUAN ORUCUNU BOZMAK İSTİYOR

Süper Lig'de geçen hafta sahasında Konyaspor'u 3-2 yenerek 126 gün sonra galibiyet hasretini bitiren Trabzonspor, hafta sonu da deplasmandaki gol ve üç puan hasretine son vermeyi hedefliyor.

Bu sezon ligde konuk olarak çıktığı Sivasspor, Eyüpspor ve Gaziantep FK maçlarından 0-0 beraberlikle ayrılan bordo-mavili takım, 5 Ekim Cumartesi günü Hatayspor ile deplasmanda oynayacağı müsabakada gol ve galibiyetle tanışmak istiyor.

Trabzonspor, 19 takımlı ligde bu sezon deplasmanda gol atamayan tek takım konumunda bulunuyor. Bordo-mavili takım ayrıca Samsunspor ile birlikte deplasmanda gol yemeyen iki takımdan biri olarak öne çıkıyor.

DEPLASMANDA EN SON 137 GÜN ÖNCE KAZANDI

Trabzonspor, Süper Lig'de deplasmandaki son galibiyetini 137 gün önce aldı.

Geçen sezon ligin 37. haftasında Başakşehir ile İstanbul'da oynadığı maçtan 1-0'lık galibiyetle dönen Karadeniz ekibi, 18 Mayıs'ta oynanan bu karşılaşmadan sonra çıktığı dış saha maçlarında 3 puan elde edemedi.

ÜÇ MAÇTA DA FARKLI TEKNİK DİREKTÖRLER GÖREV ALDI

Trabzonspor'un bu sezon Süper Lig'de deplasmanda oynadığı 3 maçta da farklı teknik direktörler görev yaptı.

Bordo-mavili takım, ilk haftaki Sivasspor maçına Abdullah Avcı, 4. haftadaki Eyüpspor karşılaşmasına İhsan Derelioğlu, 6. haftadaki Gaziantep FK müsabakasına da Şenol Güneş yönetiminde çıktı.

MUHTEMEL 11'LER

Trabzonspor'da Denswil, Cihan Çanak, Ozan Tufan, Nwakaeme, Savic, Umut Bozok, Enis Destan, Hüseyin Türkmen, Batagov ve Serkan Asan'ın sakatlıkları bulunuyor.

Hatayspor: Erce, Kamil Ahmet, Kilama, Calvo, Cemali, Görkem, Diack, Rivas, Ruis Pedro, Fernandes, Aboubakar.

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Mendy, Serdar Saatçı, Lundstram, Okay, Visca, Cham, Orsic, Banza.

(ANADOLU AJANSI)