Trabzonspor'dan FIFA'ya başvuru: TFF kurulları bağımsız olsun

Bordo-mavili kulüp, TFF'ye bağlı kurulların bağımsız hale gelmesi, kurul kararlarının gerekçelerinin açıklanması için FIFA'ya başvurdu; "Adalet istiyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağlı kurulların bağımsız hale gelmesi için FIFA'ya başvurduğunu açıkladı. Kulüp, TFF'nin FIFA ve UEFA kurallarına tabi olduğunu hatırlattı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararından örnek verdi. 

Türkiye'deki futbolun hak ettiği konuma gelebilmesi ve marka değerinin artırılması için bağımsız ve tarafsız bir spor yargısının oluşturulması gerektiğini belirten Trabzonspor, AİHM'in de TFF'den Tahkim Kurulunun bağımsız olmasını istediğini ifade etti. Trabzonspor 6 ay önce TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuruyu da hatırlattı ve Ombudsmanlık'ın da TFF'ye "bağımsız kurullar ve kurul kararlarında gerekçe" tavsiyesinde bulunduğunu belirtti.

"Kulüpler Birliği’nin de desteğini alarak FIFA’ya tarihi bir başvuru gerçekleştirdik" denilen açıklamada “Adil Oyun koşullarının en kısa sürede sağlanabilmesi için TFF kurullarının, bağımsızlığını kazanmasını sağlayacak, FIFA kriterlerine uygun adımların atılmasını amaçlıyoruz" ifadelerine yer verildi.  (HABER MERKEZİ)