Trafiğe giren üstüne para ödesin: İstanbul'da hedefte iki ilçe var

Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.

DUVAR - İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu, “trafik sıkışıklığı fiyatlandırması”nın uygulandığı şehirlerde trafiğin yüzde 10 ila 40 azaldığına ve toplu taşıma kullanımının yüzde 5 ila 15 oranında arttığına dikkat çekiyor. Uyduranoğlu, bu konuda İstanbul’da yaşayan 852 kişiyle gerçekleştirilmiş araştırmanın sonuçlarını da paylaştı. Buna göre toplu ulaşım kullananlar, bu sistemi daha yüksek oranda desteklerken, araç sahipleri uygulamanın çözüm getireceğine daha az inanıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi oranları değişti: İşte 3 milyon TL'nin ödemesi Rakamlar netleşti: Meslek meslek zamlı maaşlar İslam Memiş'ten 5 gün uyarısı: Altın, döviz, borsa ve bitcoinde... Benzin indirimi öncesi tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları İlkay Gündoğan'ın Arda Güler'e şikayeti Barcelona'yı karıştırdı Bakanlık harekete geçti: Emeklilik dilekçesi için acele edenler dikkat