Trump askeri yatırımları arttırıyor

ABD'li komutanlarla bir araya gelen Donald Trump, donanmanın Birinci Dünya Savaşı seviyesinde olduğunu söyledi. Trump, ABD ordusuna yeni yatırımlar yapılacağını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkezi Komuta üssünde yaptığı konuşma yaptı. "Ülkemizi yok etmek isteyenleri uzak tutacağım" diyen Trump, ABD ordusuna yeni yatırımlar yapılacağını açıkladı.

Florida eyaletinin Tampa şehrindeki Merkezi Komuta üssünde komutanlara hitap eden ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ordusunu "tükenmiş" olarak nitelendirdi. Orduya yeni yatırımlar yapılacağını belirten Trump, "Bazı donanımların eksikliğini yaşıyorsunuz, bunu tamamlayacağız. Bol miktarda donanıma sahip olacaksınız" dedi.

Kullanımda olan savaş gemilerinden bahseden Trump, "Donanmanın Birinci Dünya Savaşı dönemindeki kadar düşük bir noktada olduğunu" savundu.

'NATO ÜYELERİNİN ÇOĞU GEREKEN DESTEĞİ VERMİYOR'

NATO hakkında da açıklamalarda bulunan Trump, "NATO'yu şiddetle destekliyoruz. Sadece tüm NATO üyelerinin tam ve gereken ölçüde maddi katkılarda bulunmasını istiyoruz ki, pek çoğu gereken desteği vermiyor" şeklinde konuştu. (DHA)