Trump, bitcoin konferansında: 'Gezegenin kripto başkenti olacağız'

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı, eski başkan Trump, katıldığı Bitcoin 2024 konferansında, ülkesini 'dünyanın bitcoin süper gücü' yapmak için bir planı olduğunu anlattı.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, dün Nashville'de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında konuşma yaptı. 3 sene önce kripto paraları eleştirerek 'düzmece' olduğunu savunan Trump, ABD'nin 'gezegenin kripto başkenti' ve 'bitcoin süper gücü' olacağı taahhüdünde bulundu. 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kripto para sektörü temsilcilerine hitap eden eski başkan, "Üzgünüm ki kriptoya yönelik saldırılar olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'İKİ AYDA 25 MİLYON DOLAR KRİPTO BAĞIŞ TOPLADIK'

The New York Times'ın haberine göre, bunun 'aynı solcu faşistler tarafından sürdürülen' bir trendin parçası olduğunu savunan Trump, 'hükümetin kendi gücüne karşı herhangi bir tehdide karşı silah olarak kullanıldığını' iddia ederek, "Bunu bana yaptılar" diye konuştu. Demokratların başkan aday adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ABD Başkanı Joe Biden'a da atıfta bulunan Donald Trump, kendisinin yeniden Beyaz Saray'a seçilmesi durumunda ikisinin 'kripto karşıtı seferinin biteceğini' iddia etti. Trump, "Yemin ettiğim anda, sektörünüze karşı zulüm ve silah olarak kullanma eylemi duracak" dedi.

Ülkedeki üç büyük kripto şirketi, bugüne kadar kripto yanlısı adayların seçilmesi için yaklaşık 150 milyon dolar bağışta bulundu. Trump da dün yaptığı konuşmada kendisini 'Amerikan tarihinde Bitcoin ve kripto bağış kabul eden ilk büyük parti adayı' olduğunu söyledi, kampanyasının son iki ayda 25 milyon dolar değerinde kripto para bağışı topladığını anlattı. Eski başkan, kripto sektörüne karşı regülasyonun azaltılmasını da vaat etti. 

'ABD'Yİ DÜNYANIN BITCOIN SÜPER GÜCÜ YAPACAĞIZ'

"Birleşik Devletler'in gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamak için planımı ortaya koyuyorum" diyen Donald Trump, 'ABD'nin bir kez daha mülk haklarını, işlem özgürlüğünü, toplanma özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü koruyan bir ulus olacağını' söyledi. ABD yönetiminin merkez bankası dijital para birimi yaratma yönündeki çabalarına da son vereceğini anlatan eski başkan, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili bir başkanlık danışma konseyi kurduracağını, bunun amacının 'sektörden nefret eden değil, sektörü seven kişilerce yazılacak' yeni düzenlemeleri tasarlayacağını söyledi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)