Trump: Comey'i kovmak benim için büyük onurdu

ABD Başkanı Donald Trump, eski FBI Başkanı Comey'i, bilgi sızdırmakla suçladı. Trump, "Kanıtlanmış bir bilgi sızdırıcı ve yalancıdır. James Comey’i kovmak benim için büyük onurdu" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, eski FBI Başkanı James Comey’nin kitabında yer alan ifadelere tepki gösterdi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump, Comey’yi "yalancı" ve "ahlaksız" olarak niteledi. “James Comey’i kovmak benim için büyük onurdu” diyen Comey, şu ifadeleri kullandı:

"James Comey kanıtlanmış bir bilgi sızdırıcı ve yalancıdır. Washington’daki neredeyse herkes onun korkunç performansından dolayı kovulması gerektiğini düşünüyordu, öyle de oldu. Gizli bilgileri sızdırdı ve bu yüzden yargılanmalı. Kongre’ye yeminli ifadesinde yalan söyledi. FBI’ın korkunç bir başkanıydı, zayıf ve ahlaksız biri. Sahtekar Hillary Clinton soruşturmasını idare biçimi ve bunun etrafında gelişen olaylar, tarihteki 'en berbat işlerden' biri olarak kayda geçecek. James Comey’i kovmak benim için büyük onurdu."

James Comey, kitabında "doğuştan yalancı", "insani duygulardan azade" ve "etik olmayan bir lider" olarak tanımlamış ve mafya gibi davranmakla suçlamıştı.

Eski FBI Direktörü: Ruslar Trump'ı videoya çekti