Trump: Gün bitmeden Suriye'yle ilgili karar vereceğim

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusunda "Bütün seçenekler masada" dedi. Askeri yetkililerle görüştüğünü söyleyen Trump, "muhtemelen" gün bir karar vereceğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da, "Rusya, Suriye rejiminin kimyasal silah programının sonlandırılması konusunda verdiği güvenceye ihanet etti" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Başkanı Donald Trump, kabine toplantısında Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre Trump, Suriye'yle ilgili süratle ve muhtemelen gün bitmeden Suriye'ye ilişkin bir karar vereceğini söyledi. Bütün seçeneklerin masada olduğunu ifade eden Trump, askeri liderle görüştükten sonra 24 ile 48 saat içinde bir karar vereceğini kaydetti.

Duma'da yaşanan kimyasal saldırıya değinen Trump, "Rusya mı, İran mı, Beşar Esad mı yoksa hepsi birlikte mi bulacağız" dedi.

'RUSYA GÜVENCEYE İHANET ETTİ'

Sputnik'in haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders basın toplantısında, kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla ilgili konuştu. Sanders, Duma'daki yaşandığı öne sürülen saldırının, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "kimyasal kullanımına benzerlikler taşıdığını" söyledi.

Sanders, Esad'ı destekledikleri için Rusya ve İran'ın da sorumlu olduğunu söyledi. Sanders, "Böylece Rusya'nın Suriye rejiminin kimyasal silah programının sonlandırılması konusunda verdiği güvenceye ihanet ettiği açıkça ortaya çıkmış oldu" dedi.