Trump, kendi sosyal medya platformunu kurdu: Truth Social

Trump, Twitter'ın hesabını askıya almasından 1 yıl sonra 'Truth Social' adını verdiği sosyal medya uygulamasını kullanıma açtı. Kısa süre sonra yoğun talep nedeniyle sisteme erişim sorunu yaşandı.

Abone ol

DUVAR- Kaybettiği seçim hakkında 'dayanağı olmayan usulsüzlük iddiaları ve Kongre baskınına yol açan çağrıları nedeniyle neredeyse tüm sosyal medya kanallarındaki hesapları kapatılan Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformunu kurdu. 

Trump'ın Twitter'ın hesabını askıya almasının 1 yıl ardından kullanıma sunduğu "Truth Social", App Store'da sınırlı sayıda kullanıcıya sunuldu. 

YOĞUN TALEPTEN KİLİTLENDİ

10 gün içinde tüm kullanıcılara açılması beklenen uygulama, birkaç saat içinde yoğun talep nedeniyle kilitlendi. Uygulamadan birçok kullanıcıya gönderilen mesajda "Çok büyük talepten dolayı sizi bekleme listesine aldık. Sizi seviyoruz" ifadesi gönderildi.

Sosyal medya platformları Twitter, YouTube ve Facebook, Trump'ın hesaplarını 6 Ocak 2021'de Kongre baskını olaylarına katkıda bulunduğu ve 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle dondurmuştu.

Trump ise Şubat 2021'de Trump Medya ve Teknoloji Grubunu (TMTG) kurmuş ve ekimde bu şirket bünyesinde "TRUTH Social" adlı bir sosyal medya platformu kurmayı planladığını açıklamıştı. (AA)