Trump okulları tehdit etti: Koronaya rağmen açacaksınız, paranızı keserim

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki korona virüsü vakalarının artmasına rağmen okulların sonbaharda açılması gerektiğini söyledi. Trump, açılmama kararı alacak okulları fonlarını kesmekle tehdit etti.

Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde her gün rekor seviyede korona virüsü vakaları tespit edilmesine rağmen sürdürdüğü normalleşme girişimlerini okulları tehdit etme noktasına vardırdı. Trump, sonbaharda açılmayan okulları fonlarını kesmekle tehdit etti; federal sağlık kurumunun okullara getirdiği kuralları da 'çok zorlu ve pahalı' diyerek eleştirdi.

Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada, vaka sayılarının yükselmesi nedeniyle okulların kapalı kalmasını savunan Demokratların siyasi gerekçeleri de olduğunu da öne sürerek şu ifadeleri kullandı: "Demokratlar, ABD'nin Kasım Seçimleri öncesinde okulları açmasının kendileri için kötü olacağını düşünüyor fakat bu, çocuklar ve aileleri için önemli. Eğer açılmazsanız fonları kesebilirim."

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin okullar için getirdiği korona kurallarını da 'çok zorlu ve pahalı' diye niteleyen Trump, "Açılmalarını istemekle birlikte, okullardan hiç pratik olmayan şeyler istiyorlar. Onlarla görüşeceğim" mesajını paylaştı.

Trump dün Beyaz Saray'da okulların yeniden açılması konusunda bazı toplantılar yapmış, okulların sonbaharda yeniden açılması için eyalet valilerine baskı yapacağını söylemişti. Bununla birlikte, Trump'ın açılmayan okulları 'fonları kesmekle' tehdit ederken neyi kast ettiği bilinmiyor. Zira ABD Anayasası'na göre ilk ve orta dereceli okullardan eyalet yönetimleri sorumlu. Federal hükümet okullara sadece bazı ek fonlar ağlıyor. (DIŞ HABERLER)

ABD'de vaka sayısı 3 milyona dayandı