Trump: 'Seçim sonucunu tanımayabilirim'

Hillary Clinton ve Donald Trump son münzaralırını Las Vegas'ta yaptı. Trump, "seçim sonuçlarını tanımayabilirim" dedi.

Abone ol

Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump 8 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerin arifesinde son tartışma programına çıktı. Las Vegas'ta gerçekleştirilen üçüncü ve son tartışmada Trump'ın seçim sonuçlarını tanımama ihtimali geceye damgasını vurdu. Tartışmayı yöneten Fox News spikeri Chris Wallace'ın seçim sonuçlarını tanıyıp tanımayacağını " sorması üzerine Trump, zamanı gelince bakacağını belirterek "Sizleri diken üstünde bırakacağım" dedi.

Hillary Clinton bu sözler karşısında "böyle demokrasi olmaz" diyerek tepkisini gösterdi. Clinton, "240 yıldır bu ülkede özgür ve adil bir seçim sistemimiz var. Sonuç istediğimiz gibi çıkmadığında da kabul etmesini bildik" dedi. Clinton Trump'ı ülke demokrasisini aşağılamakla ve karalamakla suçlayarak Trump'ın bu çıkışı karşısında dehşete kapıldığını söyledi.

DONALD TRUMP: 'KİMSE KADINLARA BENDEN DAHA FAZLA SAYGI DUYAMAZ'

BBC Türkiye'nin haberine göre kadın hakları konusunda da Trump'a yüklenen Hillary Clinton, "Donald'ın üstüne her gidildiğinde, konu kadınlar, engelli gazeteciler, Khan ailesi, John McCain ya da bir federal hakime gelince, sorumluluk almayı ve özür dilemeyi reddediyor" dedi ve ekledi:

"Donald, kadınları küçümsemenin onu daha büyük bir adam yaptığını sanıyor".  Kimsenin kadınlara ondan daha fazla saygı duyamayacağını söyleyen Trump'ın Clinton'un ardından "pis kadın" diye mırıldandığı duyuldu.

CLINTON'DAN TRUMP'A: 'SEN PUTİN'İN KUKLASISIN'

Adaylar dış politika konusunda da birbirlerine sert sözlerle yüklendi. Clinton Trump'ı Putin'in kuklası olmakla suçladı. Trump ise, Putin'in sadece kendisi hakkında iyi sözler söylediğini, kanka falan olmadıklarını söyledi. Trump Rusya'yla beraber IŞİD'e karşı savaşmalarının iyi olabileceğini savundu ve Musul operasyonuyla ilgili Clinton'a yüklendi. Donald Trump, Irak ordusunun Musul'a girmesinin tek sebebinin Clinton'ın başkanlık için yarışıyor olması ve "sert görünmek istemesi" olduğunu savundu.

CNN International'ın haberine göre Trump, hata yapma şansı olmayan Vegas münazarasında son kararsız seçmenleri de kaybetmiş olabilir. Trump sürekli olarak kampanyasının medya ve münazara moderatörleri  tarafından sabote edildiğini söylüyor. Trump,  sonuçları tanımama ihtimali üzerine olan çıkışını da medyanın sürekli hile yaptığı argümanı  üzerine kuruyor. Öte yandan, şimdiye kadar hiç böyle bir gelenekleri yokken New York Times, USA Today gibi gazeteler ve Vogue gibi dergiler Clinton'a olan desteklerini aleni bir biçimde ifade ettiler. CNN kendi bünyesinde yaptığı ankette Trump'ın Clinton'ın 8 puan gerisinde bulunduğunu iddia ediyor.

Clinton'a modacılardan destek